Publisert 4. februar 2000

Statoil har stengt ned reaktoren som lakk ut LPG-gass på Mongstad mandag morgen. De ansatte er på vei tilbake til jobb og produksjonen på raffineriet skal gå som normalt.

– Fare over-signalet gikk klokken 11.05, og reaktoren hvor gasslekkasjen oppstod er stengt. De ansatte er nå tilbake på site, og produksjonen er tilbake til normalen, sier informasjonsleder på Statoil Mongstad, Jon Halstein Tjore, til Petro.no.

Klokken 09.15 mandag morgen gikk gassalarmen på Mongstad. årsaken var lekkasje av LPG-gass, som er en flytende og svært brannfarlig og eksplosiv blanding av metan og propan. Omtrent 200 personer ble evakuert.

Ingen personer kom til skade.

– Gasslekkasjer er noe vi ser svært alvorlig på, og vi trener jevnlig på prosedyrene som skal følges når gassalarmen går, sier Tjore, og legger til at alt gikk slik det skulle og at man heldigvis fikk kontroll over situasjonen uten at gassen ble antent.

– Hvordan oppstod gasslekkasjen?

– Det er det altfor tidlig å si noe om. Vi er nettopp ferdig med beredskapssituasjonen. Statoil skal nå gå grundig gjennom det som har skjedd, sier Tjore.

Les også: 200 evakuert etter gasslekkasje på Mongstad

Pressetalsmann i Petroleumstilsynet, Ole-Johan Faret, sier at Ptil har fulgt saken tett, og at tilsynsmyndighetene skal ha en oppsummeringsmøte med Statoil mandag ettermiddag. Etter det Ptil erfarer skal det ikke ha vært en stor gasslekkasje, men dette er noe av det som skal diskuteres på det varslede møtet.

– Selv om det ikke ser ut til å ha vært en stor gasslekkasje har vi ingen formening om alvorlighetsgraden nå, sier Faret til Petro.no.

– Vurderer Ptil å sette i gang en egen granskning av hendelsen?

– Det er det for tidlig å si noe om. Vi trenger mer informasjon om hva som har skjedd først, sier Faret til Petro.no.

Siste fra forsiden

+

Bruker tre rigger til å bore 59 brønner på Yggdrasil

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

+

Terminerer kontrakten for Blackford Dolphin – sender riggen til India

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger