Publisert 31. mai 2006

Fra oppstarten i november 1999 har Troll C produsert 366 millioner fat olje. Tirsdag passerte Troll C produksjonsanslagene som ble lagt til grunn i utbyggingsplanen.

Tirsdag passerte Troll C produksjonsanslagene som ble lagt til grunn i utbyggingsplanen.Den gangen var det planlagt produksjon fra Troll C fram til 2016. I dag ligger de offisielle reserveanslagene på 555 millioner fat olje med produksjon og verdiskaping utover 2020 skriver Hydro.

Hydro arbeider sammen med partnerne i Troll for å utrede muligheten for å øke reservene og levetiden ytterligere.

I utbyggingsplanen var det planlagt 32 brønner fra 11 brønnrammer på havbunnen. Antallet brønner er betydelig utvidet og plattformen har inntil nå produsert fra 53 brønner fra 15 brønnrammer.

Når oljeproduksjonen fra Troll C allerede etter fem og et halvt år passerer målene i utbyggingsplanen, er det en ny milepæl i Troll-historien.

– Troll har betydd mye for Hydro og mange meget dyktige og nytenkende leverandørbedrifter, spesielt innenfor boring og brønnteknologi. Hydro og norsk leverandørindustri har vært med på pionérvirksomhet som har gitt ringvirkninger langt utover Norges grenser, påpeker Ivar Aasheim, direktør for Troll i Hydro.

– I dag er Hydro blant de fremste i verden på horisontale grenbrønner, og det er en kunnskap vi har tatt med videre i utviklingen av Grane og andre felt på norsk sokkel og som vi ser gir oss muligheter for økt verdiskaping i internasjonale prosjekter, påpeker Aasheim.

Siste fra forsiden

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

+

Terminerer kontrakten for Blackford Dolphin – sender riggen til India

Åtte selskaper har søkt om areal for CO2-lagring

Aker Solutions sikrer milliardkontrakt på Mongstad

+

Kan bli stengt ned allerede i år

Swarfix skal samle opp swarf for Equinor

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger