Publisert 21. mars 2006

Grane-feltet i Nordsjøen produserer mer enn forventet og satte 10. mars produksjonsrekord med 243.000 fat olje på ett døgn.

Rekorden ligger langt over de opprinnelige planene som innebar en platåproduksjon på 214.000 fat i døgnet, melder Hydro som er operatør for Grane-feltet.

– Rekorden er en kombinasjon av normalt høy produksjon den siste tiden og igangkjøring av den første grenbrønnen på feltet, G10. Det er tilfredsstillende å se at en så komplisert brønn bidrar så godt til produksjonen. Hydros boremiljø på Sandsli i Bergen har all ære av denne leveransen, sier feltsjef Svein Hatlem.

Også før denne brønnen startet produksjonen, har Grane i år levert mer enn forventet. Den tidligere rekorden satt i romjulen var på nær 236.000 fat.

– Grane har det siste kvartalet produsert betydelig over planen, fordi reservoar og brønner utvikler seg gunstigere enn vi regnet med. Det er gledelig at reservoaret gir såpass mye og at organisasjonen offshore og på land klarer å opprettholde en så høy regularitet på produksjonen, sier Hatlem.

Siste fra forsiden

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

+

Terminerer kontrakten for Blackford Dolphin – sender riggen til India

Åtte selskaper har søkt om areal for CO2-lagring

Aker Solutions sikrer milliardkontrakt på Mongstad

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger