Publisert 4. februar 2000

DNO Internationals felt i Nord-Irak har begynt å produsere igjen, etter at konflikten med de kurdiske selvstyremyndighetene tilsynelatende er løst, via brevveksling.

KAN PUSTE LETTET UT: DNO-sjef Helge Eide.
(Foto: DNO)

I et brev datert i går, ber styreleder Berge Gerdt-Larsen i DNO International om unnskyldning for den negative omtalen som de regionale selvstyremyndighetene har blitt utsatt for, og understreker at DNO etter beste evne har arbeidet for å begrense skadene etter at selvstyremyndighetenes oljeminister ble innblandet i en konflikt med Oslo Børs rundt et omstridt aksjekjøp i DNO.

Avsender: Norge
Gerdt-Larsen gjør det også klart at Oslo Børs nå holder seg til børsklagenemndas avgjørelse 17. september, der det ble konkludert med at DNO ikke hadde brutt informasjonsplikten ved å unnlate å informere om at den kurdiske ministeren med ansvar for naturressurser var kjøper av en aksjepost i selskapet.

– Som vi har diskutert i våre møter, er nå alle saker løst, og vi ber derfor om at de kurdiske regionalmyndighetene nå avslutter suspensjonen av vår produksjon, slik at DNOs produksjon kan starte opp igjen så snart som mulig, skriver Berge Gerdt-Larsen.

Avsender: Irak
Regionalmyndighetene har tydeligvis godtatt informasjonen i brevet, og skriver i et brev tilbake til DNO at produksjonsstansen for DNOs felt i Nord-Irak nå er opphevet.

– Vi forstår nå at den interne konflikten med Oslo Børs har blitt utnyttet av media ut over DNOs kontroll. Informasjonen om regionalmyndighetene, som ble publisert av Oslo Børs, var en perfekt mulighet for våre motstandere til å prøve å ødelegge det myndighetene har bygget opp de siste tre årene, skriver Dr. Ashti Hawrami, regionalmyndighetenes minister med ansvar for naturressurser, i et brev til DNO.

– Med tanke på dette, har vi besluttet å heve suspensjonen av deres operasjoner i Kurdistan, og gjør med dette klart at DNO kan gjenoppta rolle som operatør som før, uten restriksjoner, skriver ministeren.

Siste fra forsiden

Bruker tre rigger til å bore 59 brønner på Yggdrasil

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

+

Terminerer kontrakten for Blackford Dolphin – sender riggen til India

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger