Publisert 4. februar 2000

Rocksource har fortsatt produksjonsproblemer på sine brønner Lazy M #2 og Morian #6.

Selskapet varslet i begynnelsen av mai om at de to brønnene, som er blant selskapets mestproduserende brønner, hadde problemer. Et perforerings-tool hadde blitt mistet ned i brønnen Lazy M #2, og selskapet regnet i juni med at brønnen skulle starte produksjonen igjen i løpet av måneden. I juli varslet derimot selskapet igjen at reparasjonene var mer omfattende enn det en først forventet, og at en derfor regnet med at produksjonen ville starte opp igjen i løpet av de to første ukene av juli.

Nå varsler Rocksource at Lazy M #2 fortsatt ikke er i full produksjon, og at en foreløpig har utsatt videre brønnstimulering i håp om at produksjonsraten skal øke uten videre stimulering.

I Morian #6 opplevde selskapet korrosjon på produksjons-tubingen, og brønnen har levert lavere produksjonsvolumer enn forventet. I begynnelsen av juni trodde selskapet at brønnen skulle være i full sving igjen i løpet av en måned, men brønnen produserer fortsatt ikke så mye som tidligere.

– Rocksource jobber nå med å beregne effekten av disse hendelsene på produksjonsguidingen, og vi vil komme tilbake til saken når vi presenterer kvartalsresultatene 25. august, skriver selskapet i en pressemelding.

Siste fra forsiden

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

+

Terminerer kontrakten for Blackford Dolphin – sender riggen til India

Åtte selskaper har søkt om areal for CO2-lagring

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger