Publisert 4. februar 2000

Oljedirektoratet hadde sett for seg en produksjon på nesten 8,5 millioner kubikkmeter olje i januar i år, tallet rundet 9 millioner. Men gassen går nedover.

PRODUSERTE MINDRE: Gullfaks.
Foto: øYVIND HAGEN/STATOIL

Til tross for at produksjonen på Gullfaks var redusert med 40 prosent på grunn av utfordringer med brønnene produserte norsk sokkel 2.164.000 fat olje, NGL og kondensat per dag i januar, dette er en økning på 50.000 fat siden desember.

Oljedirektoratets prognoser for januar i år var også lavere enn faktisk produsert. OD hadde sett for seg en produksjon av olje på 8,5 millioner standard kubikkmeter i januar, men produksjonen var høyere og endte på 9,05 kubikkmeter.

Gassproduksjonen har derimot gått ned. Nedgangen er på 0,4 milliarder standard kubikkmeter (Sm3), og endte på 10,4 milliarder Sm3 for måneden.

Flere felt har hatt redusert produksjon i januar melder OD, og de uthever spesielt Gullfaks. Gullfaks produserer for det meste olje, her er produksjonen gått ned 40 prosent i forholdt til november.

– Vi ligger litt over prognosen, og det er jo positivt nå som Gullfaks er redusert, sier Rune Hult i OD.

Han forteller at noen felt klarer å levere mer enn antatt, og at dette veier opp for lavere produksjon fra felt som Gullfaks.

Den totale petroleumsproduksjonen en i januar var omkring 21 millioner Sm3. Av dette var 9,1 millioner Sm3 olje, NGL og kondensat utgjorde 1,6 millioner Sm3, og gass utgjorde 10,4 millioner Sm3 oljeekvivalenter. OD melder at produksjonen er 1,2 millioner Sm2 lavere enn i januar 2010.

Siste fra forsiden

+

Bruker tre rigger til å bore 59 brønner på Yggdrasil

OneSubsea og Subsea 7 skal utvikle Wisting sammen med Equinor

+

Inngår ny avtale for Transocean Spitsbergen 

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger