Publisert 4. februar 2000

Programvareleverandøren IFS, som blant annet leverer spesialløsninger for EPCI-kontraktører, har dratt nytte av sin bransjeerfaring og tilbyr nå en løsning som kutter implementeringstiden for programvaren drastisk.

KUTTER IMPLEMENTERINGSTIDEN: Magne
Halvorsen i IFS. (Foto: HENRIK ARNESTAD SALTHE)

– De fleste vi snakker med vil ha en ny løsning, for de sitter ofte på gamle dataløsninger, men har ikke tid til å implementere en ny løsning. Vi har gått systematisk til verks og sett at vi kan gjøre en del ting ferdig på forhånd, og dermed redusere tiden som blir brukt på løsningsdesign med minst 30 prosent. Hele implementeringsprosjektet blir da kuttet med mellom 10 og 15 prosent, og det kan fort bety to til tre årsverk, sier Magne Halvorsen til Oilinfo. Han er Senior Business Analyst Oil & Gas hos IFS.

Pakkeløsning
Løsningen består i at IFS har definert klare løsningsforslag i pakker på bakgrunn av det arbeidet selskapet har gjort med å tilpasse løsninger til enkeltbedrifter tidligere.

– Vi har blant annet hatt kontrakt med folk i STX, Grenland Group og Bergen Group, og sett på hvilken funksjonalitet og hvilke valg vi alltid implementerer til denne typen kunder. Uten en slik pakke å ta utgagnspunkt må alt planlegger, mens vi har bygget opp prosjektplaner og mer enn 200 sider med dokumentasjon. Gamlemåten var at en gikk igjennom all funksjonalitet og tok stilling til om en trengte hver enkelt funksjon, sier Halvorsen til Oilinfo.

– Dere beveger dere mer og mer mot hyllevare?
– Tanken er å få et større innslag av hyllevare, ja. Hyllevare er nirvana, legger Halvorsen til.

Pakken for EPCI-bedrifter er klar, og Halvorsen forteller at selskapet også jobber med en løsning som kan brukes av oljeservicebedrifter. Et annet alternativ er også at IFS skreddersyr slike pakker for store enkeltbedrifter, for å kutte implementeringstiden i hver enkelt avdeling.

Seawell sier ja
Et av selskapene som synes IFS’ idé er god, er Seawell, og selskapet har nå planer om å implementere IFS’ programvare.

– Vi satser på IFS sin løsning framover. Det å korte ned implementeringstiden med grunnlag i slike best practice-løsninger er særlig viktig for oss som er i startfasen med systemet, sier Trond Undal, IS Portfolio Manager i Seawell Drilling facility engineering.

Siste fra forsiden

+

Bruker tre rigger til å bore 59 brønner på Yggdrasil

OneSubsea og Subsea 7 skal utvikle Wisting sammen med Equinor

+

Inngår ny avtale for Transocean Spitsbergen 

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger