Prosafe-styret: – Nei takk, BW

Publisert 16. august 2010

Styret i Prosafe Production anbefaler ikke aksjonærene i selskapet å si ja til tilbudet fra BW Offshore om å kjøpe selskapet.

Av Henrik Arnestad Salthe

– Etter en grundig vurdering av tilbudet har styret enstemmig vedtatt å anbefale våre aksjonærer til ikke å godta tilbudet. Styret har basert sin anbefaling på en vurdering av flere faktorer som styret mener er relevant for budet, blant annet forhold knyttet til selskapets forretningsvirksomhet og finansielle situasjon, skriver selskapets styre i en børsmelding. Styret skriver også at både First Securities og Pareto Securities har karakterisert budet som lite gunstig fra ståstedet til Prosafe Production-aksjonærene.

BW Offshore lanserte i juni et bud på Prosafe Production Public Limited på 1,2 aksjer i BW Offshore pluss to kroner per aksje i Prosafe Production. Argumentasjonen til BW Offshore er at FPSO-markedet trenger et større selskap som kan møte økende krav fra kunder og regelverk.

Styret i Prosafe Production skriver i børsmeldingen at de vil fortsette arbeidet med å maksimere verdien for aksjonærene, blant annet ved å følge opp andre mulige budgivere på aksjene i selskapet.

Siste fra forsiden

+

Kan bli stengt ned allerede i år

Swarfix skal samle opp swarf for Equinor

+

Equinor positive til krav om erstatningskraft – hvis staten tar stor del av regningen

Havtil gransker brann på Statfjord A

Milliardene renner inn – men svakere resultat for Equinor

+

Vår plusser på borekampanjen med enda en letebrønn i Barentshavet

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger