Proserv sikrer seg kontrakter i Mexicogulfen

Oljeserviceselskapet Proserv har vunnet to betydelige kontrakter med Talos Energy og Hess Corporation for arbeid på Phoenix- og Conger feltet i Mexicogulfen.
Publisert 22. juni 2016

Leveransen av kontraktene vil bli utført av et globalt team fra Proserv bestående av subsea- og kommunikasjonseksperter fra Great Yarmouth i UK, Trondheim i Norge og Houston i USA.

Proserv skal levere kontrollsystemer for subsea under oppgradering av Phoenix-feltet for Talos Energy. Selskapet skal designe, produsere og levere en åpen kommunikasjonshub (OCH – Open Communications Hub), samt nye elektroinstallasjoner som skal integreres med eksisterende subsea infrastruktur på feltet, tidligere levert av Proserv.

Design, produksjon og og levering av kommunikasjonshuben (OCH) vil bli levert av kontrollteamet i Houston, med støtte fra selskapets ingeniør- og prosjektgruppe i Trondheim.

Avtalen med Hess Corporation innebærer leveranse av Proserv`s subsea kontrollsystem (SCM – Subsea Control Module) for utvidelse av Conger-feltet.
Testing, vedlikehold og integrering av utstyr vil bli utført ved Proserv`s fasiliteter i Houston.

CEO i Proserv David Lamont (foto: energyvoice.com)
CEO i Proserv David Lamont (foto: energyvoice.com)

David Lamont, CEO i Proserv, sier i en uttalelse: «Som en av de ledende aktører i oljeservice-sektoren, er vi fokusert på å gi våre kunder genialt enkle løsninger gjennom levering av hensiktsmessig, effektiv og svært pålitelig teknologi.

«Å vinne disse tildelingene viser at operatørene stoler på vår evne til å levere robuste teknologiske løsninger og tjenester til rett tid, og til de høyeste standarder.

«Vi ser frem til å jobbe med både Talos Energy og Hess Corporation i en vellykket utføring av disse prosjektene.»

Proserv, som opererer over hele verden gjennom 26 driftssentraler basert i 11 land, har levert løsninger for energibransjen, spesielt til subsea-, produksjons- og borebransjen i 40 år.

Nyhetsbrev fra Petro.no

Siste fra forsiden

+

Bruker tre rigger til å bore 59 brønner på Yggdrasil

OneSubsea og Subsea 7 skal utvikle Wisting sammen med Equinor

+

Inngår ny avtale for Transocean Spitsbergen 

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger