Publisert 8. februar 2006

NOPEF Borealis vedtok tirsdag en protest mot forslaget om nedlegging av PEH-fabrikken. Klubben mener også at regjeringens hvetebrødsdager nå får være over, og krever handling for å sikre framtida for prosessbedriftene i Grenland.

Petromagasinet.no

Sist uke ble det kjent at Borealis-konsernet foreslår å legge ned PEH-fabrikken i Bamble. Dette kan bety tap av ca. 100 arbeidsplasser. Vedtaket om å informere Bedriftsforsamlingen om forslaget 13. februar ble gjort etter at et alternativt forslag fra representantene for de ansatte om å utrede tiltak for å bedre lønnsomheten til fabrikken ble nedstemt.

Protest
NOPEF Borealis vedtok i møte tirsdag å protestere mot forslaget, og krever at arbeidet med å søke etter fortsatt lønnsom drift fortsetter.

Frykter flere nedleggelser
Klubben krever også at regjeringen snarest begynner å praktisere den offensive industri- og næringspolitikk som ble lovet i valgkampen.

– Trusselen om nedlegging er en konsekvens av manglende norsk industripolitikk. Stikkord for Borealis Bamble er manglende sikker råstofftilgang til den petrokjemiske industrien, manglende vilje til videreforedling av gass i Norge og salget av Statoils eierdeler i Borealis, heter det i vedtaket fra klubben.

NOPEF Borealis påpeker at man risikerer at flere av de store prosessbedriftene i Grenland kan bli nedlagt før et gassrør kommer på plass i 2010 – 2011.

– Eierne av disse bedriftene må derfor raskt få beskjed om at gassrøret kommer. Regjeringa sine hvetebrødsdager er slutt. Nå er det på tide å praktisere en offensiv industri- og næringspolitikk slik det ble lovet i valgkampen, sier NOPEF-klubben ved Borealis.

Siste fra forsiden

Aker Solutions sikrer milliardkontrakt på Mongstad

+

Kan bli stengt ned allerede i år

Swarfix skal samle opp swarf for Equinor

+

Equinor positive til krav om erstatningskraft – hvis staten tar stor del av regningen

Havtil gransker brann på Statfjord A

Milliardene renner inn – men svakere resultat for Equinor

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger