Publisert 2. februar 2006

Uten hell,forsøkte en busslast miljødemonstranter å komme seg inn da verdens oljeledere startet den tradisjonelle Sanderstølen-konferansen.

NTB:

Natur og Ungdom (NU), AUF og Unge Venstre var blant organisasjonene som ville inn på det lukkede møtet, men de måtte nøye seg med et kort møte med olje- og energiminister Odd Roger Enoksen (Sp), på behørig avstand fra møtestedet Sanderstølen.

NU-leder Bård Lahn synes det er leit at oljetoppene ikke diskuterer i offentlighet, spesielt i lys av de omstridte utbyggingsplanene i nordområdene.

– Oljevirksomhet i nord er et så viktig tema at det fortjener å bli diskutert i offentlighet, ikke i lukkede fora, sier Lahn til NTB.

Demonstrantene, som alle er med i Alliansen Stopp Goliat, hadde med seg en innrammet versjon av Senterpartiets program, for å minne Enoksen på hva hans eget parti har sagt om petroleumsfrie soner i nord.

Foto: Sp

– Nå kan han henge opp partiprogrammet på hotellrommet slik at han kan se hva de har gått til valg på, sier Lahn.

Enoksen understreket overfor demonstrantene at den kommende forvaltningsplanen vil åpne opp noen, men ikke alle, de aktuelle områdene i nord. Han la dessuten til at han kjenner Sps partiprogram godt, siden han har vært med på å skrive selv.

Ett hett tema blant oljetoppene på Sanderstølen, er trolig utbyggingen på det store Stockman-feltet på russisk side i Barentshavet.

Toppene i alle de fem oljeselskapene som er med i sluttkampen om å få være med på utbyggingen, er til stede på Sanderstølen, blant dem Hydro-sjef Eivind Reiten og Statoil-sjef Helge Lund.

Årets utgave av oljetoppmøtet er det 34. i rekken. (©NTB)

Siste fra forsiden

Aker Solutions sikrer milliardkontrakt på Mongstad

+

Kan bli stengt ned allerede i år

Swarfix skal samle opp swarf for Equinor

+

Equinor positive til krav om erstatningskraft – hvis staten tar stor del av regningen

Havtil gransker brann på Statfjord A

Milliardene renner inn – men svakere resultat for Equinor

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger