PSV klar for Nordsjøen

Publisert 1. juli 2013

«Blue Guardian», et forsyningsfartøy av typen PSV (Plattform Supply Vessel), ble levert fra Ulstein til Blue Ship Invest. Skipet skal arbeide i Nordsjøen.

«Blue Guardian» er det femte i en serie på seks PSVer av designtypen PX121 fra Ulstein Verft, og blir driftet av Remøy Shipping. Fra midten av juli skal skipet arbeide som støttefartøy til jackupen Maersk Giant, som skal jobbe for Det Norske Oljeselskap ASA og Repsol Exploration på to ulike brønner på norsk sektor i Nordsjøen.

Skipet er 83,4 meter langt og 18 meter bredt og har maksimumsfart på om lag 16 knop. Lastekapasiten er på 4100 tonn (dwt), og dekksarealet er 850 kvadratmeter med et dekkslast på 2200 tonn. I tillegg til tanker for drivstoff, ferskvann og borevæsker, har PSVen fire tanker for brannfarlige væsker. Fartøyet har lugarkapasitet for 23 personar. Det er utstyrt med dynamisk posisjoneringssystem IMO klasse II og oppfyller DNV sine krav til notasjonen Clean Design.

I nordsjøsamanheng er skipet regnet som en mellomstor PSV. Både skrog og framdriftssystem gjør fartøyet spesielt godt egnet til tøffe forhold i Nordsjøen og nord-Atlanteren.

Det første skipet i denne serien ble levert i 2012, og samtlige av de fire tidligere leverte skipene for Blue Ship Invest har gått inn på faste kontrakter.

Siste fra forsiden

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

+

Terminerer kontrakten for Blackford Dolphin – sender riggen til India

Åtte selskaper har søkt om areal for CO2-lagring

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger