PSW Group overtar drift av tidligere EMAS-spolebase
Pressemelding
15. januar 2020
Foto: PSW Group
PSW Group overtar drift av tidligere EMAS-spolebase
Pressemelding
15. januar 2020

PSW Group signerte denne uken en avtale for drift av den tidligere EMAS spolebasen lokalisert i Gulen Industrihavn, Sogn og Fjordane.

Avtalen omfatter all aktivitet knyttet til produksjon og spoling av rørledninger til bruk offshore. Spolebasen får navnet «PSW Spoolbase».

Det skriver PSW i en pressemelding.

Spolebasen ble konstruert i 2014 for å optimalisere logistikk og rørhåndtering. Basen i Gulen har stor kapasitet med et fabrikasjonslokale på 3700 kvadratmeter inkludert et integrert innendørs tie-in område.

Administrerende direktør i PSW Group, Oddbjørn Haukøy, mener driftsavtalen vil sette selskapet på kartet som leverandør i SURF-markedet:

– På norsk og britisk sokkel ser vi et skifte fra de store utbyggingene, til satellitt og tie-back prosjekter. Det foreligger en markedsanalyse som viser at det er forventet sterk vekst fremover, med estimert verdi på fem milliarder dollar på norsk og britisk sokkel. Med våre nye fasiliteter vil vi være en svært konkurransedyktig leverandør. Vi har begynt å ansette folk og forventer kontrakt mot anlegget i løpet av året.