PSW Group overtar drift av tidligere EMAS-spolebase

Foto: PSW Group
Publisert 15. januar 2020

PSW Group signerte denne uken en avtale for drift av den tidligere EMAS spolebasen lokalisert i Gulen Industrihavn, Sogn og Fjordane.

Avtalen omfatter all aktivitet knyttet til produksjon og spoling av rørledninger til bruk offshore. Spolebasen får navnet «PSW Spoolbase».

Det skriver PSW i en pressemelding.

Spolebasen ble konstruert i 2014 for å optimalisere logistikk og rørhåndtering. Basen i Gulen har stor kapasitet med et fabrikasjonslokale på 3700 kvadratmeter inkludert et integrert innendørs tie-in område.

Administrerende direktør i PSW Group, Oddbjørn Haukøy, mener driftsavtalen vil sette selskapet på kartet som leverandør i SURF-markedet:

– På norsk og britisk sokkel ser vi et skifte fra de store utbyggingene, til satellitt og tie-back prosjekter. Det foreligger en markedsanalyse som viser at det er forventet sterk vekst fremover, med estimert verdi på fem milliarder dollar på norsk og britisk sokkel. Med våre nye fasiliteter vil vi være en svært konkurransedyktig leverandør. Vi har begynt å ansette folk og forventer kontrakt mot anlegget i løpet av året.

Siste fra forsiden

Ventyr har signert kontrakten for Sørlige Nordsjø II

+

Oppdaterer med flere nye avtaler for Transocean-rigger

Vår Energi har gjort oljefunn i Nordsjøen

+

Trenger flere svar – returnerer til Heisenberg-funnet

Brann på Statfjord A

+

Skal bore pilotbrønner på Lunde og Ørn

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger