Ptil: EU-direktivet har fornuftige krav

Publisert 30. mai 2013

Ny direktør for Petroleumstilsynet, Anne Næss Myhrvold, sier at de kommer til å gå nøyere igjennom EU-direktivet for sikkerhet i petroleumsnæringen.,Anne Næss Myhrvold hadde i dag sin arbeidsdag nummer 18 som direktør for Petroleumstilsynet. Beredskapskonferansen ble hennes første public speak som tilsynsdirektør. I innledningen gjorde hun det klart at det ikke kom til å komme noen revolusjonerende tanker, selv om det har vært lederskifte i Ptil.

I sitt innlegg, pekte hun på at Norge fortsatt er og skal være verdens ledende på sikkerhet. Men utviklingen i 2012 mener hun er bekymringsverdig. Hun viste da til en kurve fra RNNP, som har vært nedagående i en rekke år. Frem til i fjor.

– Dette er bekymringsverdig. Hendelsene på sokkelen var ikke så mange. Men de hendelsene som fant sted i fjor, hadde et stort potensiale for tap av menneskeliv. Det er bekymringsverdig, sa Næss Myhrvold.

Hun pekte videre på en rekke områder som Petroleumstilsynet jobber med, som dialog og tilsyn vedrørende hendelser og sikkerhet, samt for terrorberedskap.

– Denne næringen utgjør en betydelig andel av norsk økonomi, verdiskapning og sysselsetting. Vi vet at det er et attraktivt mål å ramme denne industrien, sa Ptil-direktøren.

Også beredskap i Barentshavet var et viktig tema for Næss Myhrvold.

– Det er flere utfordringer med økt aktivitet i nord. Det er stor interesse for områdene og det er en klar økning i aktivitet. Det har kun vært boret fem ganger nord før 73. breddegrad på norsk sokkel. I år blir første gang på lang tid dette skjer. Og i forbindelse med . 22. konsesjonsrunde kan det bli mulighet for operasjoner nord for 74 breddegrad, sa hun, og pekte på at det viktigste for at det skal være forsvarlig med såpass nordlige operasjoner er dialog.

– Vi skal være verdensledende på HMS i nordområdene. Slik jeg ser det, så jobbes det litt mye separat nå. Vi er helt avhengige av å dele erfaringer.
Til høsten skal Ptil arrangere et seminar om nettopp dette, sa hun.

Da direktøren var ferdig med innledningen sin, ble det også stilt spørsmål fra salen. Ett av spørsmålene gikk på det nye offshore sikkerhetsdirektivet som EU har vedtatt. Petro.no har skrevet mye om denne saken tidligere:

LES MER HER:

EU-direktivet: Alle andre er dumme

Ptil-direktøren svarte at Ptil nå vil se nærmere på EU-direktivet.

– Sikkerhetsdirektivet er av norske myndigheter vurdert som ikke EØS-relevant. EU er ikke enig i dette. Vi i Ptil har jobbet gjennom dette direktivet, og vi ser at det er mange fornuftige krav her. Det vi kommer til å gjøre er å ta en nøyere gjennomgang for å se hva dette eventuelt kan bety for oss. Vi mener vi er godt dekket av det regelverket vi har. Men som sagt, det er norske myndigheter som har vurdert dette som ikke relevant.

Siste fra forsiden

+

Kan bli stengt ned allerede i år

Swarfix skal samle opp swarf for Equinor

+

Equinor positive til krav om erstatningskraft – hvis staten tar stor del av regningen

Havtil gransker brann på Statfjord A

Milliardene renner inn – men svakere resultat for Equinor

+

Vår plusser på borekampanjen med enda en letebrønn i Barentshavet

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger