Ptil fant ni regelverksbrudd på Mongstad

Foto: Statoil
Publisert 7. juli 2017

Petroleumstilsynet har ført tilsyn med Statoils styring av arbeidsmiljø og tilrettelegging for arbeidstakermedvirkning på Mongstad.

I dagene 13. til 15. juni 2017 førte Ptil tilsyn med styring av arbeidsmiljørisiko og tilrettelegging for arbeidstakermedvirkning på Statoils landanlegg på Mongstad i Hordaland.

Målet med tilsynet var å verifisere hvorvidt Statoils styring av arbeidsmiljørisiko og tilrettelegging for reell arbeidstakermedvirkning var i samsvar med regelverkets krav.

Tilsynet påviste ni avvik. Disse gjaldt arbeidsmiljøutvalg, formidling av arbeidsmiljødata til verneombud, avviksbehandling av arbeidsmiljøobservasjoner, krav til områdestøy, iverksatte støytiltak, støyeksponeringsmålinger, benzeneksponering, male- og sandblåsehall og prefabrikasjonsverkstedet – isolering.

Det ble i tillegg påvist fire forbedringspunkt. Disse gjaldt støyforhold i fabrikasjonshallen, tid til utøvelse av verneombudenes funksjoner, samarbeid mellom Statoils og leverandørenes vernetjenester og ikke-konsistente krav i Statoils veiledende dokumenter.

Ptil har bedt Statoil innen 18. september 2017 svare på hvordan avvikene vil bli håndtert, og om en vurdering av de påpekte forbedringspunktene.

Siste fra forsiden

+

Equinor positive til krav om erstatningskraft – hvis staten tar stor del av regningen

Havtil gransker brann på Statfjord A

Milliardene renner inn – men svakere resultat for Equinor

+

Vår plusser på borekampanjen med enda en letebrønn i Barentshavet

+

Aker BP fremskynder oppstart på Tyrving

+

Planlegger å bore inntil to Eirin-brønner i året

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger