Publisert 4. februar 2000

Statoil møtte Ptil fredag for å følge opp utviklingen på Gullfaks. Ptil har tidligere vært misfornøyd med informasjonen de har fått, men nå skal Statoil ha gjort jobben sin.

– Hovedtema i møtet var å få bekreftet at Statoil driver forsvarlig på gullfaks. Den bekreftelsen har vi fått, forteller pressekontakt i Ptil, øyvind Midttun i Ptil til Stavanger Aftenblad.

Statoil fikk kritikk spesielt forrige uke for å ikke ha informert tydelig nok da de stengte 50 brønner på Gullfaks i høst. Ptil ville da ha informasjonen på bordet, og på fredag kom den.

– Vi har hatt et godt møte i dag og vil fortsette å informere Ptil, OD, partnere, tillitsvalgte og verneapparatet om utviklingen på Gullfaks, slik at alle er sikre på at vi har en forsvarlig og sikker drift av feltet til enhver tid, sier produksjonsdirektør på Gullfaks for Statoil, Gunnar Nakken.

– Statoil har bekreftet at de har mulighet til å bore avlastningsbrønner for samtlige brønner som er i drift på Gullfaks. Selskapet har også bekreftet at barrieresituasjonen er god. Vi har ingen grunn til å tvile på den informasjonen, og vi har et godt inntrykk av det Statoil gjør, både når det gjelder ressursene de setter inn og grundigheten de viser, sier Midttun.

Statoil understreker at de nå jobber med å evaluere integriteten på de stengte brønnene. Om det viser seg at det er svikt i barrierene vil dette repareres, eventuelt stenges ned permanent.

Siste fra forsiden

+

Bruker tre rigger til å bore 59 brønner på Yggdrasil

OneSubsea og Subsea 7 skal utvikle Wisting sammen med Equinor

+

Inngår ny avtale for Transocean Spitsbergen 

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger