Ptil gransker hydrokarbonlekkasje på Eldfisk

Publisert 12. august 2014

Petroleumstilsynet iverksetter gransking etter en hydrokarbonlekkasje på Eldfisk 7. august 2014.,Natt til torsdag 7. august 2014 inntraff en hydrokarbonlekkasje på Eldfisk FTP med utslipp av stabilisert olje til sjø. Innretningen var da i oppstartsfase etter nedstengning (ESD) og bortfall av strøm 6. august 2014.

I følge informasjon fra ConocoPhillips ble en trykkavlastningsventil i separator stående i åpen posisjon under oppstart, slik at stabilisert olje strømmet via sjøsump og væskeutskiller til sjø. Lekkasjen ble oppdaget og stanset 7. august 2014 klokken 05:00.

Helikopter ble sendt for overvåking og vurdering av størrelsen på utslippet. Oljevernaksjon og mekanisk oppsamling ble satt i gang.

På grunn av alvorlighetsgraden og informasjon om hendelsen har Ptil besluttet å iverksette egen gransking av hendelsen. Målet med granskingen er ifølge Ptil blant annet å klarlegge hendelsesforløpet, identifisere utløsende og bakenforliggende årsaker og å følge opp ConocoPhillips egne granskninger av ESD- og utslippshendelsene.

Siste fra forsiden

+

Kan bli stengt ned allerede i år

Swarfix skal samle opp swarf for Equinor

+

Equinor positive til krav om erstatningskraft – hvis staten tar stor del av regningen

Havtil gransker brann på Statfjord A

Milliardene renner inn – men svakere resultat for Equinor

+

Vår plusser på borekampanjen med enda en letebrønn i Barentshavet

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger