Publisert 2. september 2020

Ptil har iverksatt gransking av årsakene til utfordringer med ferdigstilling av skrog og utstyr på Johan Castberg-feltet.

Det skriver Ptil på sine egne nettsider.

Johan Castberg-feltet er under utbygging, med Equinor som operatør og Petoro og Vår Energi som øvrige rettighetshavere.

«Den 25. juni 2020 ble Ptil kjent med at Equinor hadde identifisert større utfordringer knyttet til kvalitet på sveiser i skroget på Johan Castberg FPSO. I tillegg var Ptil kjent med at det var oppdaget feil i analyseprogrammet som brukes til utmattingsberegninger», skriver Ptil.

Utbedringsarbeidet medfører at skroget til Johan Castberg blir forsinket i forhold til plan for utbygging og drift (PUD). Utbedringsarbeidet knyttet til sveise- og utmattingsanalysefeil medfører videre en usikkerhet knyttet til skrogets integritet i feltets levetid, ifølge tilsynet.

«Vi har besluttet å granske årsakene til utfordringer med ferdigstilling av skrog og utstyr på Johan Castberg. Et granskingslag med våre fagfolk starter arbeidet nå. Hensikten med granskningen er å identifisere årsakene til at Johan Castberg-prosjektorganisasjon ikke har avdekket sveise- og analysefeilene på et tidligere tidspunkt.»

Granskningen avgrenses til perioden fra kontraktstildeling for fabrikasjon av skroget fram til Ptil ble kjent med omfanget av utfordringene 25. juni 2020.

Siste fra forsiden

+

Planlegger å bore inntil to Eirin-brønner i året

+

Ferdig med første del av borejobben på Maria Fase 2

+

Fant opptil 90 millioner fat i fjor – skal bore pilotbrønn for mulig utbygging

+

Har spuddet Brokk

Hanz er satt i produksjon

+

Rusten BOP sendt til land for overhaling

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger