Ptil gransker sveiseproblemene på Castberg-utbyggingen
Pressemelding
2. september 2020
Ptil gransker sveiseproblemene på Castberg-utbyggingen
Pressemelding
2. september 2020

Ptil har iverksatt gransking av årsakene til utfordringer med ferdigstilling av skrog og utstyr på Johan Castberg-feltet.

Det skriver Ptil på sine egne nettsider.

Johan Castberg-feltet er under utbygging, med Equinor som operatør og Petoro og Vår Energi som øvrige rettighetshavere.

«Den 25. juni 2020 ble Ptil kjent med at Equinor hadde identifisert større utfordringer knyttet til kvalitet på sveiser i skroget på Johan Castberg FPSO. I tillegg var Ptil kjent med at det var oppdaget feil i analyseprogrammet som brukes til utmattingsberegninger», skriver Ptil.

Utbedringsarbeidet medfører at skroget til Johan Castberg blir forsinket i forhold til plan for utbygging og drift (PUD). Utbedringsarbeidet knyttet til sveise- og utmattingsanalysefeil medfører videre en usikkerhet knyttet til skrogets integritet i feltets levetid, ifølge tilsynet.

«Vi har besluttet å granske årsakene til utfordringer med ferdigstilling av skrog og utstyr på Johan Castberg. Et granskingslag med våre fagfolk starter arbeidet nå. Hensikten med granskningen er å identifisere årsakene til at Johan Castberg-prosjektorganisasjon ikke har avdekket sveise- og analysefeilene på et tidligere tidspunkt.»

Granskningen avgrenses til perioden fra kontraktstildeling for fabrikasjon av skroget fram til Ptil ble kjent med omfanget av utfordringene 25. juni 2020.