Publisert 4. februar 2000

I fjor stengte Petroleumstilsynet ute flere arbeidere fra nederlandske NEM fra arbeid på Mongstad. Selskapet har klagd på vedtaket – og fått medhold.,

FIKK MEDHOLD: NEM kunne ikke stenges ute
fra å gjøre arbeid på Mongstad (bildet).
(Foto: STATOILHYDRO)

årsaken til utestengelsen var at selskapet ikke klarte å framvise dokumentasjon på arbeids- og lønnsvilkår for sine arbeidere. NEM klagde vedtaket inn for Arbeids- og inkluderingsdepartementet, som har tolket regelverket annerledes enn Petroleumstilsynet gjorde. Nå vil Petroleumstilsynet vurdere om de skal komme med forslag til justeringer av regelverket, for å ansvarliggjøre hovedleverandørene.

– Arbeids- og inkluderingsdepartementet påpeker at Petroleumstilsynet ikke kunne rette pålegg mot NEM om å framlegge dokumentasjon vedrørende de innleide arbeidstakernes lønns- og arbeidsvilkår. Petroleumstilsynet hadde dermed heller ikke myndighet til å vedta stansing på grunnlag av manglende oppfyllelse av pålegget, skriver Petroleumstilsynet i en pressemelding.

årsaken til at Ptil ikke kunne rette pålegg mot NEM, var at det er «den som eier eller driver petroleumsanlegg eller rørledningssystemer» som har informasjons- og påseplikt ifpølge et brev fra Arbeids- og inkluderingsdepartementet til Petroleumstilsynet. Dermed var det i utgangspunktet StatoilHydro, som drifter Mongstad, og ikke NEM som skulle framlegge dokumentasjon.

Siste fra forsiden

+

Bruker tre rigger til å bore 59 brønner på Yggdrasil

+

Inngår ny avtale for Transocean Spitsbergen 

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger