Publisert 4. februar 2000

Petroleumstilsynet har besluttet å sette i gang gransking av livbåtkrøllet om bord på StatoilHydros installasjoner Kristin og Veslefrikk B.,

BLE EVAKUERT: Mannskapet på Kristin.
(Foto: STATOILHYDRO)

Problemet er knyttet til utløserkrokene på de nye frittfall-båtene om bord på Veslefrikk B og Kristin som ble installert i fjor høst. I går ble det kjent at StatoilHydro nedbemanner på både Kristin og Veslefrikk B som følge av problemene, og at produksjonen på Kristin blir stengt ned. Nå vil Petroleumstilsynet se nærmere på hva som har skjedd i forbindelse med saken.

– Petroleumstilsynet ser alvorlig på at det på ny blir avdekket feil og mangler på evakueringsmidler, og at det på ny oppstår usikkerhet om godheten av disse, skriver Petroleumstilsynet i en pressemelding.

Granskingsgruppa skal klarlegge alle relevante forhold rundt utviklingen i saken, og skal gå prosessen med å anskaffe nye livbåter på Kristin og Veslefrikk i sømmene.

– Aktivitet og bemanning på de berørte innretninger, Kristin og Veslefrikk A og B er, etter vår vurdering, justert i tilstrekkelig grad til å opprettholde et forsvarlig sikkerhetsnivå, konkluderer Petroleumstilsynet.

Siste fra forsiden

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

+

Terminerer kontrakten for Blackford Dolphin – sender riggen til India

Åtte selskaper har søkt om areal for CO2-lagring

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger