Publisert 4. februar 2000

Talisman har fått varsel om pålegg etter at Petroleumstilsynet har ført tilsyn med drift, ferdigstilling og forberedelser til vedlikehold av Yme. Ptil melder at de ser meget alvorlig på avvikene som ble avdekket.

Tilsynet ble utført ved verftet i Abu Dhabi, og var spesielt rettet mot hvordan Talisman påser at entreprenøren Single Buoy Mooring (SMB) gjennomfører arbeidet med Yme.

– Det ble under tilsynet funnet flere avvik fra regelverkets krav i tillegg til avvik fra selskapets egne styrende dokumenter og prosedyrer, skriver Ptil i rapporten.

Avvikene gjelder særlig innen preservering, og blir sett på som svært alvorlig siden noen av punktene har blitt påpekt tidligere under tilsyn, uten at de har blitt rettet.

Utstyret har heller ikke blitt beskyttet mot store nedbørsmengder, slik at noe av utstyret var fylt med vann. Det var utført sandblåsing, sliping, sveising og maling rundt innretningen uten beskyttelse av annet utstyr.

I tillegg melder Ptil at det er observert at modulen ikke framsto som vedlikeholdsvennlig.

– Manglende preservering vil kunne få store økonomiske konsekvenser ved at nytt utstyr som ikke er tatt i bruk må byttes ut før dette er tatt i bruk. I tillegg vil prosjektet kunne bli forsinket og planlagt produksjonsstart ikke kunne bli gjennomført i henhold til planen, skriver Ptil.

Ptil sier at de ser alvorlig på avvikene som er avdekket under tilsynet, spesielt siden samme avvikene er påpekt tidligere.

Talisman har nå blitt gitt varsel om pålegg med frist for å etterkomme pålegget innen 15. februar i år.

Siste fra forsiden

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

+

Terminerer kontrakten for Blackford Dolphin – sender riggen til India

Åtte selskaper har søkt om areal for CO2-lagring

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger