Publisert 15. mai 2019

Plan for utbygging og drift av Johan Sverdrup-feltets andre byggetrinn ble formelt godkjent av norske myndigheter onsdag. Samme dag starter byggingen av feltets andre prosessplattform hos Aibel i Haugesund.

– Dette er en stor dag for Equinor og de andre Johan Sverdrup-partnerne bestående av Lundin Norway, Petoro, Aker BP og Total. Johan Sverdrup er et felt i verdensklasse som skal levere verdier til eiere og felleskapet i 50 år framover, med rekordlave utslipp. Med dette begynner for alvor andre fase av utbyggingen, sier Anders Opedal, konserndirektør for Teknologi, prosjekter og boring i Equinor.

Et bredt Storting ga sin støtte til prosjektet mandag 29. april, og i dag mottok partnerskapet den formelle godkjennelsen fra Olje- og energidepartementet (OED).

Johan Sverdrup er den største feltutbyggingen på norsk sokkel siden 1980-tallet. Oppstart av andre byggetrinn er planlagt i fjerde kvartal 2022, og vil øke produksjon fra feltet fra 440.000 fat olje per dag til 660.000 fat per dag.

Byggetrinn to har en investeringskostnad på 41 milliarder kroner. I tillegg til at en ny prosessplattform (P2) skal bygges, vil utviklingen også omfatte modifiseringer av stigerørsplattformen, fem havbunnssystemer, samt tilrettelegging for kraft fra land til Utsirahøyden i 2022.

Første fase av Johan Sverdrup utbyggingen nærmer seg nå 90 prosent ferdig, og vil etter planen starte produksjon i november i år.

Kontrakten som ble tildelt Aibel for byggingen av den andre prosessplattformen til Johan Sverdrup vil bidra til sysselsetting av opptil 1500 mennesker i Haugesund i byggeperioden.

Siste fra forsiden

Ventyr har signert kontrakten for Sørlige Nordsjø II

+

Oppdaterer med flere nye avtaler for Transocean-rigger

Vår Energi har gjort oljefunn i Nordsjøen

+

Trenger flere svar – returnerer til Heisenberg-funnet

Brann på Statfjord A

+

Skal bore pilotbrønner på Lunde og Ørn

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger