Publisert 4. februar 2000

StatoilHydro leverte fredag 18. januar inn plan for utbygging og utbygging, også kalt PUD, for Yttergryta til Olje- og energidepartementet. Yttergryta er et gassfelt som ligger fem kilometer nordvest for åsgard B.

StatoilHydro forventer en produksjon på rundt 1,75 milliarder standard kubikkmeter gass med et svært lavt CO2-innhold fra reservoaret i Norskehavet, og feltet skal bygges ut med en undervannsinstallasjon som knyttes opp mot åsgard B-plattformen.

– Planlagt oppstart er første kvartal 2009, og driftstiden vil være mellom tre og fem år. Produksjonen er ventet å nå 3,5 millioner Sm3 om dagen, skriver selskapet i en pressemelding.

Bunnrammen for produksjonsanlegget er allerede installert på havbunnen, og letebrønnen som ble boret i juni 2007 skal konverteres til en produksjonsbrønn i løpet av 2008. Prislappen kommer på rundt 1,2 milliarder kroner – inkludert boreutgifter.

PUDen for Yttergryta er en såkalt forenklet PUD, og den er ventet ferdig behandlet i løpet av åtte uker. I tillegg til operatør StatoilHydro, som eier 45 prosent i lisensen, vil også partnerne Total (24,5 prosent), Petoro (19,95 prosent) og Eni (9,8 prosent) få sin del av kaka.

Siste fra forsiden

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

+

Terminerer kontrakten for Blackford Dolphin – sender riggen til India

Åtte selskaper har søkt om areal for CO2-lagring

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger