Publisert 4. februar 2000

Russland statsoljeselskap Rosneft har på ordre fra påtroppende president Vladimir Putin invitert utenlandske selskap til å være partnere i 12 offshoreprosjekter, inkludert lisenser i nye de områdene i Barentshavet. (Illustrasjon: Sherpa Konsult)

Selskapets toppsjef Eduard Khudaynatov bekreftet denne uken at invitasjoner har blitt sendt til Lukoil, TNK-BP, Surgutneftegaz og Bashneft, i tillegg til «flere utenlandske selskap,» melder RIA Novosti/ Barentsobserver.com .

Khudaynatov innrømmer at invitasjonene er sendt «på oppfordring» fra Putin. Selskapet var i forrige uke invitert til regjeringsbygget for å diskutere offshoreutbygginger.

Flere av lisensene er i Barentshavet, i den tidligere «disputed zone,» hvor Rosneft i jula 2011 ble tildelt omtrent alt areal av verd i. Russiske medier spekulerer i at Statoil er et av selskapene Rosneft har invitert til ballet. Statoil vil være med i kampen om å være partner med Rosneft.Selskapet har tidligere antydet at de vil være interessert, og konserndirektør for leting, Tim Dodson har uttalt at det etter hans mening «ligger store ressurser skjult.»

– For Statoil er det viktig å bli med på ett eller flere av disse hydrokarbonbassengene i Russland. Her ligger det etter vår mening store skjulte hydrokarbonressurser. Karahavet er interessant. Det er også offshoreforlengelsen av det vestlige sibirske bassenget. Vi mener også at det østlige Barentshavet, både den norske og den russiske delen, er svært interessant, sa Dodson i januar.

Siste fra forsiden

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

+

Terminerer kontrakten for Blackford Dolphin – sender riggen til India

Åtte selskaper har søkt om areal for CO2-lagring

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger