Publisert 4. februar 2000

StatoilHydro har gjort et olje- og gassfunn på Ragnarrock III-prospektet, rundt 30 km sør for Grane-feltet. Funnet er anslått til mellom tre og ti milliarder Sm3 utvinnbar gass.

ETABLERT OMRåDE:StatoilHydros nyoppdagede
ressurser befinner seg i et modent område.
(Ill:STATOILHYDRO)

Brønnen, 16/2-5, påviste gass og olje med assosiert kondensat i bergarter tolket til periodene jura eller trias/perm. Ifølge StatoilHydro kan reservoaret være knyttet til en annen letebrønn som påviste gass og olje høsten 2007. Denne brønnen befinner seg omtrent 6,5 km lenger nord for Ragnarrock III.

De to funnene er til sammen anslått til mellom tre og ti milliarder standard kubikkmeter (Sm3) utvinnbar gass. StatoilHydro opplyser om at nærmere studier av brønndata er nødvendig for å evaluere ressursene og avgjøre videre aktivitet rundt funnet.

– Dette er en ny og spennende letemodell som øker mulighetene for flere funn i et modent område hvor StatoilHydro har styrket sin posisjon gjennom nye lisenser og overtakelse av lisensandeler, sier Noralf Steinsland, StatoilHydros lisensleder for Nordsjøen.

Borearbeidet på brønnbanen 16/2-5 ble utført av riggen «West Epsilon» til et vertikalt dyp på 2324 meter under havflaten. Brønnen blir nå permanent plugget og forlatt.

StatoilHydro er operatør for lisens 262, og øvrige rettighetshavere er Petoro med 30 prosent, Det norske med 20 prosent og Talisman Energy med 10 prosent.

Siste fra forsiden

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

+

Terminerer kontrakten for Blackford Dolphin – sender riggen til India

Åtte selskaper har søkt om areal for CO2-lagring

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger