Reagerer på oljepolitikere i «fargerike klær»

Publisert 6. februar 2013

Den kristne avisen Dagen har lite til overs for biskoper som kler seg ut som politikere.,

Så var de på banen igjen. Ikke før har Arbeiderpartiets programkomité åpnet opp for konsekvensutredning av oljeleting utenfor Lofoten og Vesterålen, så dukker de frem på nytt.

Slik åpner lederartikkelen i den kristne avisen Dagen tirsdag denne uken.

– Fordømmelse av områdene
– Vi snakker selvfølgelig om politikerne fra oljeopposisjonen. Disse representantene for Venstre, SV, KrF og delvis Senterpartiet som nå dominerer det offentlige ordskiftet med sine kraftfulle fordømmelser av at disse områdene skal åpnes for oljeaktivitet. Men det er noe uvanlig med enkelte av disse politikerne. De har så veldig fargerike klær. Og der andre i vinterkulda bruker yttertøy de har betalt fra noen hundre til et par-tre tusen kroner for, ikler disse politikerne seg spesialsydde ornamentsprydede og korsmerkede kreasjoner som kan koste opptil flere hundre tusen. Dessuten bruker de samme klær uavhengig av om det er sommer eller vinter. De går rett og slett i kåpe enten sola skinner eller snøen daler ned, fortsetter artikkelen.

Velsignet sokkel
Dagen er tydelig i harnisk over biskopene Tor B. Jørgensen og Ingeborg Midttømme som har gått ut og varslet kamp om oljeutvinning i områdene utenfor Lofoten, Vesterålen og Senja.

– Det er ikke første gang de kåpekledde politikerne engasjerer seg mot å utvinne de olje- og gassressursene vår kontinentalsokkel er velsignet med, heter det videre.

Lederartikkelen peker på at avisen er en sterk forkjemper for at den kristne røsten skal høres i samfunnsdebatten.

– Men når man legger sin biskoppelige og kirkelige tyngde inn i en sak, bør det helst være et spørsmål der kristen etikk er helt klar. Og med all respekt for biskopenes eksegetiske evner: Det er den ikke når det gjelder olje- og gassvirksomhet utenfor Lofoten og Vesterålen, slår Dagen fast. Og fortsetter:

– Bruk heller stripete dress
– Ja, vi ser at de kirkelige oljestanskameratene påberoper seg skaperverks- og forvaltnings-argumenter som begrunnelse for sitt utspill. Men kristent forvalterskap handler også om å utnytte de ressursene som vi har fått tildelt. Oljen er også en del av skaperverket. Den har vært og er fortsatt til stor velsignelse for Norge. (…) Vi mener at det er sterkt problematisk at man fra kirkelig side i praksis skyldbelegger et bestemt politisk syn, som ikke har noen direkte kobling til kristen etikk. Resultatet blir bare en helt unødvendig frastøting av grupper som kirken er kalt til å nå med sitt budskap. Og da snakker vi faktisk om budskapet om frelsen i Jesus Kristus. Ikke miljøbudskapet, skriver redaktøren videre, før det avsluttes med et tips til antrekk.

– La oss også til slutt i all ydmykhet få komme med et klestips. Hvis Tor B. Jørgensen så absolutt vil være politiker, så bør han droppe forkledningen. Da er det bedre å bytte bispekåpen med et vanligere politikerantrekk. For eksempel blå, mørk eller stripete dress.

Siste fra forsiden

Aker Solutions sikrer milliardkontrakt på Mongstad

+

Kan bli stengt ned allerede i år

Swarfix skal samle opp swarf for Equinor

+

Equinor positive til krav om erstatningskraft – hvis staten tar stor del av regningen

Havtil gransker brann på Statfjord A

Milliardene renner inn – men svakere resultat for Equinor

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger