Publisert 22. februar 2008

Både SV og AUF reagerer kraftig på at statsminister Jens Stoltenberg (Ap) åpent flagger sin motstand mot å tredele fødselspermisjonen, samtidig som forslaget legges fram.

NTB

– Vi reagerer på at Jens Stoltenberg prøver å stanse debatten før den har begynt skikkelig. Vi mener det er landsmøtet som skal bestemme Aps politikk, og ikke Jens Stoltenberg og utspillet hans, sier AUFs nestleder, Eskil Pedersen til NTB.

Statsministeren gikk torsdag ut og skjøt ned forslaget om en tredeling av fødselspermisjonen, samme dag som Likelønnskommisjonen la det fram.
– Hvis man lager en tredeling, betyr det at alle mødre må ut i arbeidslivet etter i overkant av seks måneder. Det mener jeg er for stramt. Det er foreldre som ønsker å organisere dette på ulike måter, og det vil være vel stivbeint å gjøre seks måneder til maksimalgrensen, sa Stoltenberg.

– Dreper debatten
May Hansen, som er SVs representant i familie- og kulturkomiteen, reagerer også på at Stoltenberg konkluderer samme dag som innstillingen legges fram.

– Det er jo denne regjeringen som har nedsatt en likelønnskommisjon, og når den konkluderer med at dette er et grep som må gjøres, så blir det jo å drepe debatten å konkludere slik som Stoltenberg gjør i dag, sier Hansen til NTB.

– Jeg synes vi burde ta debatten i regjeringspartiene internt først, sier Hansen.
Den eneste i Senterpartiet som foreløpig har flagget at han ønsker en tredeling av permisjon, parlamentarisk leder Lars Peder Brekk, vil imidlertid ikke kritisere statsministeren.

– Vi må akseptere at han får si sin egen mening, han som alle andre, sier Brekk.

Tror debatten fortsetter
Heller ikke Ap-stortingsrepresentant Gunn Karin Gjul, som er en av flere profilerte Ap-kvinner som støtter en tredeling, mener det gjør noe at Stoltenberg går ut mot forslaget.

– Han må få lov til å mene hva han vil. Det er klart at noen kan la seg påvirke, men sånn som jeg har erfart Ap de siste årene, så vi jeg tro debatten går videre uavhengig av hva han mener, sier Gjul.

Jens Stoltenberg understreket i sitt utspill at han synes det er viktig at også fedrene får mer tid med barna, men at han heller vil gjøre det ved å utvide permisjonen, istedenfor å ta uker fra mor.

Siste fra forsiden

+

Bruker tre rigger til å bore 59 brønner på Yggdrasil

OneSubsea og Subsea 7 skal utvikle Wisting sammen med Equinor

+

Inngår ny avtale for Transocean Spitsbergen 

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger