Publisert 4. februar 2000

Småaksjonærene i Bergen Group er redd for å bli røyket ut av kinesisk storkapital. Aksjonærene fremmer også anklager om innsidehandel mot selskapets største norske aksjonærer.

BERGEN GROUP: Eier blant annet Rosenberg verft
i Stavanger. (Foto: BERGEN GROUP)

En gruppe småaksjonærer i verftsgruppen Bergen Group beskylder storeier Magnus Stangeland og et annet styremedlem i selskapet for å ha lagt til rette for innsidehandel for sine familier. Stridens kjerne er aksjesalg i forrige uke hvor kinesiske Spring Capital kjøpte større eierposter i Bergen Group til en aksjekurs 50 prosent over kursen på børsen. Nå ønsker også småaksjonærene å bli kjøpt ut.

– Mange er skuffet etter det som skjedde i forrige uke. Jeg har hatt aksjer i Bergen Group i halvannet år, og hadde tenkt å sitte lenge, sier Per Steen, som representerer småaksjonærene, til Dagens Næringsliv. Han er åttende eller niende største eier i selskapet.

Spring Capital har tette bånd til CIMC Raffles, som er blant de største verftseierne i Kina. Etter transaksjonene i forrige uke, i tillegg til konverteringen av et obligasjonslån lenge før tiden, sitter Spring Capital med 33,1 prosents eierandel. Det irriterer småaksjonærene.

– Vi frykter at de vil røyke oss ut, sier Steen til Dagens Næringsliv.

årsaken til dette er at om Spring Capital hadde passert 33,3 prosents eierandel, ville de utløse en tilbudsplikt til de andre aksjonærene, til samme pris som Stangeland og styremedlemmet solgte i forrige uke. Småaksjonærene frykter at Spring Capital ikke beveger seg over grensen det neste halve året, som er grensen for tilbudsplikt til samme kurs.

Les mer: – Kinesere vil ha Rosenberg (Petromaritim.no)

Siste fra forsiden

+

Bruker tre rigger til å bore 59 brønner på Yggdrasil

OneSubsea og Subsea 7 skal utvikle Wisting sammen med Equinor

+

Inngår ny avtale for Transocean Spitsbergen 

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger