Redusert Ormen-produksjon

Publisert 4. mars 2013

Gassprisene i Storbritannia var i formiddag opp over 40 prosent, fra rundt 70 pence per Therm (ppth) til over 100 ppth, delvis på grunn av redusert produksjon Nyhamna. Det er usikkert når produksjonen er oppe på fullt igjen.

Shell kjører med redusert produksjon på Ormen Lange -anlegget på Nyhamna etter at hovedstrømforsyningen gikk ned i helgen. Ifølge Langeled-operatør Gassco er produksjonen for tiden redusert med 53 millioner kubikkmeter per dag (kapasiteten er 72 millioner kubikkmeter per dag – MSm3/d), men man forventer en bedring fra i morgen av, med bare en 37 Msm3/d reduksjon i produksjonen – et nivå man forventer vil vedvare inntil videre.

Det var lørdag klokken 14.35 at 420V-ledningen mellom Vikland og Fræna som forsyner Nyhamna med kraft gikk ned.

– Ledningen er fremdeles nede. Vi vet ikke hva feilen er, men det har vært svært mye nedbør og sterk vind i området i helgen, sier kommunikasjonsrådgiver i Statnett, Gunnar Romsaas til Petro Media News.

– Siden vi ikke vet hva feilen er, kan vi heller ikke si noe om når ledningen kan være oppe og gå igjen. Inntil videre er det for dårlig sikt til at vi kan fly inn med helikopter og inspisere ledningen/gjøre feilsøk, men så snart det er flyvær og sikt, vil vi gjøre det, sier han.

– Avventer
– Vi produserer med redusert kapasitet, sier Kitty Eide, Shells informasjonssjef for Nyhamna til Petro Media News.

– Dette gjør vi i avvente av at Statnett får fullført sin inspeksjon, og fram til de gir klarsignal til å kjøre for fullt igjen.

Hun ønsker ikke å si noe hvor mye produksjonen er redusert. Når det gjelder hvor lenge den vil være det lenge, viser hun til Statnett. Shell bruker ikke reservekraften (gasskraftverket) på Nyhamna, da det er opp til Statnett om dette skal startes opp.


Siste fra forsiden

+

Bruker tre rigger til å bore 59 brønner på Yggdrasil

OneSubsea og Subsea 7 skal utvikle Wisting sammen med Equinor

+

Inngår ny avtale for Transocean Spitsbergen 

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger