Reef sikrer femårskontrakt

Publisert 25. februar 2011

Reef Subsea har sikret befraktningsavtale for sitt nye subseafartøy «Polar King». Skipet skal for det meste jobbe i Nordsjøen, men muligens også andre steder i verden., Av Inger Johanne Stenberg

Det er datterselskapet Technocean som har sikret en treårig fast befraktningsavtale med mulighet for to ettårige opsjoner på «Polar King». Skipet er et CSV-nybygg fra GC Rieber Shippings, og den skal leveres til Technocean rundt midten av april 2011.

– Foruten at «Polar King» bidrar til at Technocean kan oppfylle sine nåværende forpliktelser, så vil vi med dette skipet også være i stand til å adressere de kommende års krav fra markedene for olje & gass og fornybar energi. Reef Subsea vil, som følge av de utvidete egenskapene til dette nybygget, bli posisjonert som en svært konkurransedyktig tilbyder av kostnadseffektive integrerte tjenester til operatører og kontraktører i forbindelse med deres subsea konstruksjonsprosjekter, sier administrerende direktør i Reef Subsea, Mark Preece.

Skipet skal utstyres med to 3.000 meters Perry Slingby ROV systemer, samt en 150 tonns AHC kran som kan brukes til løfteoperasjoner på opp mot 3.000 meter vanndybde. Skipet skal utføre undervannskonstruksjon, ROV- og kartleggingstjenester.

Siste fra forsiden

+

Equinor positive til krav om erstatningskraft – hvis staten tar stor del av regningen

Havtil gransker brann på Statfjord A

Milliardene renner inn – men svakere resultat for Equinor

+

Vår plusser på borekampanjen med enda en letebrønn i Barentshavet

+

Aker BP fremskynder oppstart på Tyrving

+

Planlegger å bore inntil to Eirin-brønner i året

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger