Publisert 4. februar 2000

Reef Subsea AS kunngjorde i dag at en av dets norske datterselskaper, Scanmudring AS, har kjøpt de resterende aksjene i det norske selskapet Vako AS.?? Dermed eier de hele selskapet.

Scanmudring eide tidligere 38 prosent av Vako, og kjøpte i dag de resterende 62 prosentene for fullt eierskap.

Vako vil bli integrert i Scanmudring-Rotech Subsea, en gruppe selskaper som har fusjonert siden Reef Subsea kjøpte Rotech Subsea i november 2011.??

Vako spesialiserer seg på unnfangelse, produksjon og installasjon av åpningsspakene som er montert på sjøbunnen og utgravingssystemer. Koblet til vannpumper og installert, er disse åpningsspakene den ultimate delen av inntaksprosessen.

– Vi er svært glade for å sikre oss Vakos åpningsspake-teknologi i vår portefølje. Vako har vært kjent med våre lag, og deltok i forbedringen av våre sjøbunnssystemer de siste årene, sier Chief Operating Officer i Reef Subsea, Tim Sheehan.??

– Selv om Vako er et lite selskap har de vært en sterk partner for oss de siste 10 årene. De har utviklet flere typer åpningsspaker for all vår mudring og utgravingsbehov som spenner fra Scanmachines til ScanROVdredges. Vi ser frem til å videreutvikle denne teknologien internt med en av aksjonærene som blir med oss, og ?til slutt spare tid og penger til våre kunders prosjekter, sier Niels-Henrik Brodtkorb, administrerende direktør i Scanmudring-Rotech Subsea.

Siste fra forsiden

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

+

Terminerer kontrakten for Blackford Dolphin – sender riggen til India

Åtte selskaper har søkt om areal for CO2-lagring

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger