Publisert 4. februar 2000

Olje- og energidepartementet har utarbeidet en ny veiledning for arbeidet med plan for utbygging og drift. Målet er å få flere prosjekter på norsk sokkel.

VIL HA FLERE PROSJEKTER: Olje- og
energiminister Terje Riis-Johansen.
(Foto: MAGNUS VåGEN BIRKENES)

Hensikten med veilederen er å gi råd om hvordan en PUD eller PAD kan utarbeides for å oppfylle myndighetenes krav, forklare saksbehandlingsprosesser og bidra til effektiv samhandling mellom rettighetshaver og myndigheter, blant annet ved at myndighetene kommer tidlig i inngrep, skriver Olje- og energidepartementet i en pressemelding.

– Jeg vil ha flere prosjekter på norsk sokkel. Utbyggingsprosjektene skal ha gode løsninger for ringvirkninger og miljø. Prosjektene skal bidra til god ressursforvaltning og HMS skal ivaretas. Mange nye selskaper har etablert seg på norsk sokkel de siste årene, noe som øker behovet for veiledning i regelverk og myndighetspraksis knyttet til utbygging, sier olje- og energiminister Terje Riis-Johansen.

Veiledningen gjelder både for plan for utbygging og drift og plan for anlegg og drift, som er planer som må leveres inn til myndighetene og godkjennes før man bygger ut petroleumsfelt og -anlegg i Norge.

– Norsk sokkel er inne i en moden fase hvor funnene som bygges ut er mindre i størrelse enn tidligere. Dette gir et behov for en mer fleksibel myndighetsbehandling hvor dokumentasjonen som legges frem i forbindelse med PUD/PAD-prosessen er tilpasset størrelsen og kompleksiteten av utbyggingen. Samtidig vil det også kunne komme store utbygginger med betydelige ringvirkninger på land. Dette er også adressert i veilederen, melder departementet.

Klikk her for å lese den nye PUD-veilederen.

Siste fra forsiden

+

Bruker tre rigger til å bore 59 brønner på Yggdrasil

+

Inngår ny avtale for Transocean Spitsbergen 

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger