Publisert 4. februar 2000

Regjeringen har i dag godkjent Edvard Grieg-feltet, tidligere kjent som Luno. Nå skal den videre til Stortinget.

– Dette er starten på et nytt kapittel i norsk oljehistorie. Forventede utvinnbare ressurser for forekomstene på Edvard Grieg, Draupne og Johan Sverdrup er 2,8 milliarder fat oljeekvivalenter. Med dagens oljepris og valutakurs tilsvarer dette bruttoverdier på om lag 1.900 milliarder kroner. Dette er enorme verdier som vil komme hele samfunnet til gode, sier olje- og energiminister Ola Borten Moe i en melding fra olje- og energidepartementet.

Petro Media News har tidligere omtalt investeringene og løsningene i denne artikkelen: Bygger ut Avaldsnes-nabo for 23,2 milliarder kroner.

Borten Moe mener at utbyggingsløsningen på Edvard Grieg blir god.

– Utbyggingsløsningen ivaretar viktige hensyn slik at samordning, eksportløsninger og kraft fra land er ivaretatt på en god måte. Departementet har i tillegg foreslått vilkår som gjør at en samordnet kraft fra land-løsning kan realiseres på et senere tidspunkt hvis en slik løsning er hensiktsmessig. Dette er god ressursforvaltning, og sikrer en rasjonell utvikling av dette spennende området på Utsirahøyden, sier han.

Edvard Grieg-feltet ble påvist i 2007 og ligger i den midtre delen av Nordsjøen, 180 kilometer vest for Stavanger. Feltet bygges ut med en bunnfast plattform for prosessering av olje og gass, og de totale investeringene for utbyggingen beløper seg til 24 milliarder kroner.

Rettighetshavere i Edvard Grieg-utbyggingen er Lundin Norway AS (50 prosent), Wintershall Norge ASA (30 prosent) og RWE Dea Norge AS (20 prosent).

Siste fra forsiden

+

Bruker tre rigger til å bore 59 brønner på Yggdrasil

OneSubsea og Subsea 7 skal utvikle Wisting sammen med Equinor

+

Inngår ny avtale for Transocean Spitsbergen 

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger