Publisert 4. februar 2000

Regjeringen har i dag vedtatt å øke sine investeringer i Statkraft, og gir selskapet 14 milliarder kroner for at bedriften skal bli en motor innen fornybar energi.

og Bjørn Tore Bjørsvik

– Vi har etter langvarig, grundig behandling kommet fram til dette vedtaket som styrker egenkapitalen i Statkraft med 14 milliarder kroner. Med dette følger regjeringen opp ambisjonen fra Soria Moria-II-erklæringen om at Statkraft skal videreutvikles som en motor innen fornybar energi, sier næringsminister Trond Giske på en pressekonferanse i formiddag ifølge Dagbladet.

Hinderet for utbygging av alternativ energi i Norge er infrastruktur, og nå får Statkraft muskler til å være lokomotiv i en slik infrastrukturutbygging. Dermed kan dette bli åpningen for utbygging, og offshore- og maritim leverandørindustri vil være første stopp for utbyggere når skrog og tårn skal bygges, og ledninger legges.

Pengene skal i sin helhet brukes på miljøvennlig fornybar energi, og Giske sier at pengene skal gjøre både Statkraft og Norge til en stormakt i Europa på fornybar energi.

– Dette gir teknologisk utvikling, arbeidsplasser, aktivitet, styrker norsk strøm og varmeforsyninga. Dette er en av de største kapitalutvidelsene i et statlig selskap noen sinne. Statkraft er nå det største selskapet i Europa på fornybar energi, sier næringsministeren.

Siste fra forsiden

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

+

Terminerer kontrakten for Blackford Dolphin – sender riggen til India

Åtte selskaper har søkt om areal for CO2-lagring

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger