Regjeringspartnerne svikter LoVe-samfunnene

Publisert 1. oktober 2013

Høyre og Frp har gjennom avtalen med Krf og Venstre flyttet en mulig oppstart av olje- og gassproduksjon i Nordøstlige Norskehav ytterligere fire år fram i tid, mener Petro Arctic.,På vegne av sine 400 medlemsbedrifter i nord melder Petro Arctic at de er skuffet over at et klart stortingsflertall, som er for en konsekvensutredning, igjen blir overkjørt av lite mindretall.

– Representantene for Krf og Venstre, begge partier uten ett eneste stortingsmandat fra Nord-Norge, har lyktes i å stoppe utredningsprosessen, sier organisasjonen i meldingen.

– Norsk olje- og gassproduksjon er den viktigste driveren for det velferdssamfunnet vi har i dag, og vil være det i mange tiår fremover. Denne næringen betyr allerede mye for næringsutviklingen i store deler av landsdelen. Det er derfor beklagelig at næringsliv og befolkning i Lofoten og Vesterålen fortsatt må vente ytterligere år på en aktivitet et klart flertall i denne regionen ønsker seg, sier styreleder i Petro Arctic, Arvid Jensen.

– Petroleumsaktivitet utenfor Lofoten, Vesterålen og Senja vil skape næringsmessig utvikling langs hele kysten i nord. Ikke minst vil dette få positiv betydning for andre næringer i denne regionen. I tillegg vil infrastrukturen styrkes på en måte som vil komme andre næringer til gode, legger direktør Kjell Giæver i Petro Arctic til.

– Havområdene i nord inneholder en betydelig del av verdens energiressurser. Norge har en ledende rolle internasjonalt i petroleumsaktivitet offshore. Nå skaper den nye regjeringen usikkerhet og mindre forutsigbarhet knyttet til Norges viktigste næring i årene som kommer. Petro Arctic vil i årene fremover arbeide aktivt for at befolkningen i Lofoten/Vesterålen skal få ta del i den positive utviklingen petroleumsnæringen i nord skaper, sier Giæver.

Siste fra forsiden

+

Bruker tre rigger til å bore 59 brønner på Yggdrasil

OneSubsea og Subsea 7 skal utvikle Wisting sammen med Equinor

+

Inngår ny avtale for Transocean Spitsbergen 

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger