Publisert 4. februar 2000

(Offshore Strategikonferansen 08) Av StatoilHydros 25 største felt, har 20 nå gått av platå. Det gjør prosesserings- og leveransestabilitet stadig viktigere, og selskapet satser på 90% regularitet innen 2012.,

GåR FOR 90: StatoilHydro vil ha
90% regularitet innen 2012

(foto BJøRN TORE BJøRSVIK)

StatoilHydros leder for reserve- og forretningsutvikling, Hege Marie Norheim, kom ikke med noen store åpenbaringer for den oppmøtte leverandørindustrien under årets Strategikonferanse i Stavanger. Hun etterlyste derimot hjelp til å forbedre boreeffektiviteten og regulariteten i den stadig synkende produksjonen.

– Vi har sett et dramatisk fall i boreeffektivitet de siste årene, målt i meter per dag, sa Hege Marie Norheim. For å stanse denne negative trenden, understreket hun viktigheten av et produktivt samarbeid med leverandørindustrien.

– All boreaktivitet i hele StatoilHydros globale organisasjon er nå samlet i én avdeling, som til sammen teller over 1.000 personer. I 2008 vil vi, enten som operatør eller partner, bore rundt 80 nye produksjonsbrønner. Målet er å øke produksjonen med opptil 150.000 fat per dag. Vi vil også bore 70 letebrønner. Av disse 70, vil 35 bores på norsk sokkel, som fortsatt vil være vårt kjerneområde, fortalte Norheim fra talerstolen.

Den synkende dagsproduksjonen må demmes opp med forbedret regularitet, og i følge Norheim har StatoilHydro som mål å få 90% regularitet på sine anlegg innen 2012.
– For alle andre bransjer er ikke det veldig høyt, men i vår bransje ville det være verdensrekord. Én prosents oppgang i regularitet tilsvarer mellom 10 og 15.000 fat oljeekvivalenter per dag, forklarte Norheim.

Siste fra forsiden

+

Bruker tre rigger til å bore 59 brønner på Yggdrasil

+

Inngår ny avtale for Transocean Spitsbergen 

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger