Reinertsen etablerer subseakontor i Oslo

Publisert 31. oktober 2013

– Vi ser at industrien går under vann, og vi har planlagt denne satsingen lenge, sier administrerende direktør Torkild Reinertsen i Reinertsen AS.,Reinertsen har over lang tid bygget opp kompetanse på subsea, og sikret seg viktige rammeavtaler med operatørene på norsk sokkel. Martin Sørensen er hentet inn som leder for å få fart på kontoret, som skal telle over 50 hoder i 2015.

– Vi ser at industrien går under vann, og vi har planlagt denne satsingen lenge. I Reinertsen har vi faget i hjertet. Derfor ventet vi tålmodig til vi fant en av de beste. Jeg er sikker på at Martin er rett person for å bygge opp dette kontoret, sier Dr.ing. Torkild Reinertsen, administrerende direktør i Reinertsen As.

Feltutvikling og tidligfasearbeid
Subseaavdelingen skal først og fremst jobbe med feltutvikling og tidligfasearbeid for operatørselskapene, med kompetansefokus på subsea-produksjonssystemer, -prosessering og -trykkøkning. Til å lede satsingen kommer Martin Sørensen med 14 års undervannserfaring fra FMC og GE.

– Jeg har merket meg Reinertsen som en solid og langsiktig aktør i bransjen. Jeg gikk til Reinertsen fordi de representerer en sterk kombinasjon av høy kompetanse, samtidig som de er godt forankret til praktisk gjennomføring, de er anerkjent av kundene som en pålitelig leverandør – ubyråkratisk, effektiv og resultatbasert. Toppledelsen er tett på, og følger opp gode initiativ med ekte lidenskap og entusiasme. Det er jo denne satsingen et strålende eksempel på, forklarer Martin Sørensen, ny direktør for Subsea i Reinertsen.

Reinertsen starter opp det nye kontoret på Lilleaker men leter etter en mer passende lokasjon, med god plass til ekspansjon, nærhet til kunder og praktisk adkomst for nye medarbeidere.

Reinertsen er i dag hovedarkitekt for Shells undersjøiske prosjekter gjennom en langsiktig SURF-rammeavtale. I avtalen leverer Reinertsen engineering til Shells subsea-prosjekter på norsk sokkel, som blant annet Ormen Lange.

– Vår ambisjon er at Reinertsen Subsea skal bli et ledende kompetansemiljø innen subsea feltutvikling, og en betydelig aktør i det voksende Subseasegmentet, internasjonalt, med hovedsete i Norge. Vi har allerede snakket med mange av kundene våre, og de er svært positive til satsingen, sier Reinertsen.

Siste fra forsiden

+

Bruker tre rigger til å bore 59 brønner på Yggdrasil

OneSubsea og Subsea 7 skal utvikle Wisting sammen med Equinor

+

Inngår ny avtale for Transocean Spitsbergen 

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger