Publisert 4. februar 2000

BP Norge har inngått en treårig kontrakt med Bourbon Offshore Norway om leie av fartøyet «Bourbon Topaz». Bourbon Offshore har dermed sikret seg kontrakter for til sammen 450 millioner kroner.

«Bourbon Topaz» fullførte en langtidskontrakt i oktober, og har siden vært gjennom et planlagt vedlikeholds- og oppgraderingsprogram. Slik det ser ut i dag skal fartøyet operere fra Tananger utenfor Stavanger inntil logistikken knyttet til Skarv-feltet skal styres fra Sandnessjøen.

Bourbon Offshore Norway melder at kontrakten var viktig for selskapet, spesielt med tanke på at det får overlevert fire nye forsyningsfartøy i 2010.

I tillegg til kontrakten med BP Norge, har selskapet sikret seg kontrakter med Gazprom for to store ankerhåndteringsfartøy i Libya. Oppdraget starter i juni 2010, og har en fast varighet på tre brønner. Gazprom har i tillegg mulighet til å forlenge kontrakten med tre nye brønner. «Bourbon Surf» er et av fartøyene som er nominert til kontrakten, som har en estimert varighet på mellom ett og to år. Fartøy nummer to skal annonseres når kontraktsoppstarten nærmer seg.

Siste punkt på listen er en kontraktsforlengelse for «Bourbon Peridot» i Ekvatorial-Guinea med Hess. Kontrakten gjelder nå fram til februar 2010. Hess har innen den tid mulighet til å forlenge kontrakten ytterligere.

– Til felles har disse kontraktene at tenderprosessen var fullført for en tid siden, noe som betyr at ratenivået ikke er så tungt påvirket av den dårlige markedssituasjonen vi har i dag. Kombinert verdi av kontraktene er nærmere 80 millioner dollar, skriver selskapet i pressemeldingen.

Siste fra forsiden

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

+

Terminerer kontrakten for Blackford Dolphin – sender riggen til India

Åtte selskaper har søkt om areal for CO2-lagring

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger