Publisert 4. februar 2000

Siemens hadde et driftsresultat på 57 milliarder kroner i driftsåret 2010, som ble avsluttet 30. september. Nå setter selskapet av 2,5 milliarder kroner ekstra til sine 400.000 ansatte.

Siemens AG har tre divisjoner; Industri, energi og helse. Samlet sett endte driftsresultatet i konsernet på 7,8 milliarder euro, tilsvarende 57 milliarder kroner. Det er det beste driftsresultatet noensinne.

årsresultatet endte på 4,1 milliarder euro, mot 2,5 milliarder euro i 2009, skriver selskapet i en pressemelding.

Satsningen på grønne og energieffektive løsninger er en suksess, fortsetter selskapet, som forventer en økt vekst og en enda sterkere lønnsomhet gjennom hele 2011. Målet er mellom 25 og 35 prosents bedre driftsresultat enn rekordresultatet for 2010.

– Vi ser at 2010 har vært et meget godt år for hele Siemens-konsernet. Det er flere grunner til det. En grunn er at selskapet tidlig forutså finanskrisen og igangsatte kostnadstilpasninger allerede før krisen. En annen grunn er vårt sterke engasjement innen grønne løsninger. Med verdens største miljøportefølje har vi en unik posisjon i en verden der klima og energieffektivisering står høyt på agendaen, sier administrerende direktør i Siemens AS, Per Otto Dyb, i pressemeldingen.

Siste fra forsiden

+

Bruker tre rigger til å bore 59 brønner på Yggdrasil

+

Inngår ny avtale for Transocean Spitsbergen 

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger