Rekordhøy internasjonal omsetning for norsk leverandørindustri

Publisert 23. oktober 2014

2013 ble nok et rekordår for norsk leverandørindustri. Det viser en studie Rystad Energy har utført for Olje- og energidepartementet (OED).,Leverandørindustrien innen olje og gass hadde i fjor en internasjonal omsetning på 206 milliarder kroner, omtrent 40 prosent av den totale omsetningen. Leverandørindustrien omsatte i fjor for til sammen 524 milliarder kroner. Den prosentvise veksten det siste tiåret har vært størst internasjonalt.

Det viser en studie som Rystad Energy har utført på oppdrag for Olje- og energidepartementet (OED). Rapporten ble overlevert olje- og energiminister Tord Lien torsdag 23. oktober. Rapporten er en oppdatering av studien som Rystad Energy utførte for OED i fjor.

Konkurransedyktig internasjonalt
– Dette er en gledelig utvikling og viser at det er store muligheter for norsk leverandørindustri internasjonalt, sier olje- og energiminister Tord Lien.

– Leverandørindustrien er Norges største næring etter salg av olje og gass. Den har utviklet seg til en industri som er internasjonalt konkurransedyktig. Omsetningen skaper arbeidsplasser i store deler av Norge, sier han.

Organisasjonen INTSOK er opprettet av industrien og myndigheter, og er et viktigvirkemiddel for å styrke internasjonaliseringen av leverandørindustrien.

– Vi ser stadig flere små- og mellomstore bedrifter som ønsker å satse internasjonalt. Her gjør INTSOK en viktig jobb som døråpner og har verdifull innsikt i markedene ute. Medlemsbedriftene i INTSOK er svært fornøyd med tjenestene som organisasjonen tilbyr. Dette er gledelig, sier Lien.

Leverandørindustrien har omsetning i over 80 land. Etter norsk sokkel er de viktigste markedene fremdeles Sør-Korea, Brasil og Storbritannia. Brasil har nå passert Storbritannia som nest største markedet. Disse tre markedene representerer nesten halvparten av den internasjonale omsetningen.

De største produktsegmentene er topside og prosessutstyr, rigg- og boretjenester, subsea-utstyr og -installasjon.

Siste fra forsiden

+

Equinor positive til krav om erstatningskraft – hvis staten tar stor del av regningen

Havtil gransker brann på Statfjord A

Milliardene renner inn – men svakere resultat for Equinor

+

Vår plusser på borekampanjen med enda en letebrønn i Barentshavet

+

Aker BP fremskynder oppstart på Tyrving

+

Planlegger å bore inntil to Eirin-brønner i året

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger