Rekordinvesteringer i havvind

Havvind (Illustrasjon: Statoil)
Publisert 26. januar 2017

Europa besluttet å bygge ut havvind-prosjekter for 163 milliarder kroner i fjor, noe som er ny rekord. Stadig fallende kostnader gjør at dette ventes å øke ytterligere i tiden fremover.

Det ble besluttet investeringer i 11 nye havvindprosjekter i 2016, med en samlet investering på 18,2 milliarder euro (163 milliarder kroner), skriver E24.

En ny vindturbin hver dag
– De siste to årene har vi i snitt installert en vindturbin hver dag i Europa, sier Giles Dickson, leder for Wind Europe.

– Med mange nye prosjekter på vei forventer vi tallene å øke raskt de neste fire årene. Vi burde se over tre gigawatt installasjoner i 2017. Vi er på vei til total kapasitet på 25 gigawatt innen 2020, det dobbelte av dagens nivå, sier han.

Nordiske utbyggere er blant de ledende i utviklingen. Danske Dong Energy installerte en femtedel av kapasiteten i fjor, nest mest i Europa, mens Vattenfall sto for 7,6 prosent av installert kapasitet.

Mest i UK
Mer enn halvparten av investeringene skjer i Storbritannia, hvor blant andre Statoil, Statkraft og Dong Energy har prosjekter gående. Tyskland var nummer to og Belgia nummer tre, ifølge E24.

Nyhetsbrev fra Petro.no

Siste fra forsiden

+

Planlegger fire nye subseafelt bygget ut mot Skarv

+

Equinor forbereder ny utvidelse av Johan Sverdrup

+

Har tatt fjorårets største funn ett steg nærmere utbygging

Ocean Installer skal skifte stigerør på Åsgard A

Tildelt seksårig ISO-kontrakt på Ekofisk

+

Mistet stigerør på 5,2 tonn ned på boredekk

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger