Rekordomsetning for ABB

Publisert 14. februar 2013
Kraft- og automasjonsteknologiselskapet passerte 9 milliarder kroner i omsetning.

,

– Vi kan ikke gjøre annet enn å glede oss over god utvikling på så nær som alle deler av vår kraft- og automasjonsvirksomhet. Resultatene for 2012 er imponerende, og noe hele ABB kan være stolt av, sier administrerende direktør Steffen Waal.

I en pressemelding kommer det fram at omsetningen dermed økte med 35 prosent fra det foregående året. Samtidig økte driftsresultatet med 58 prosent til 777 millioner kroner. Ordreinngangen endte på 9,3 milliarder kroner.

I 2012 startet ABB byggingen av den nye likestrømsforbindelsen til Troll A-plattformen og installerte sitt første kraftforsyningssystem (likestrøm) for offshorefartøyer ved Kleven verft. ABB ble også markedsleder innen hurtigladestasjoner for elektriske biler, også disse basert på likestrømsteknologi.

– Vi tror sentraliserte datasentre basert på energieffektive og kompakte likestrømsløsninger blir det neste store, også her i Norge, sier Waal.

Den globale ABB-gruppen la i dag fram sine resultater for 2012, som viser at selskapet nådde drøyt 40 milliarder dollar i ordreinngang og hadde inntekter på mer enn 39 milliarder dollar. Resultat før renter og skatt (EBIT) endte på over 4 milliarder dollar og årsresultatet endte på 2,7 milliarder dollar.

Siste fra forsiden

Aker Solutions sikrer milliardkontrakt på Mongstad

+

Kan bli stengt ned allerede i år

Swarfix skal samle opp swarf for Equinor

+

Equinor positive til krav om erstatningskraft – hvis staten tar stor del av regningen

Havtil gransker brann på Statfjord A

Milliardene renner inn – men svakere resultat for Equinor

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger