Rekordresultat for Equinor i 2022

Foto: Øyvind Hagen, Equinor
NTB
Publisert 8. februar 2023

Equinor fikk et justert driftsresultat på 15,1 milliarder dollar i fjerde kvartal 2022, mens årsresultatet endte med rekordhøye 74,94 milliarder dollar.

Selskapet leverte et justert driftsresultat på 15,1 milliarder dollar i fjerde kvartal, langt høyere enn hva analytikerne anslo.

Det er likevel en markant nedgang fra tredje kvartal, hvor det justerte driftsresultatet ble rekordhøye 24,3 milliarder dollar.

Årsresultatet for 2022 endte på svimlende 74,94 milliarder dollar, noe høyere enn analytikernes anslag, skriver E24. Til sammenligning var samme resultat i 2021 33,49 milliarder dollar.

– I 2022 responderte vi på energikrisen og bidro til energisikkerhet. Vi leverte solid drift med rekordhøye resultater og kontantstrøm. Vi trappet opp kapitaldistribusjonen til aksjonærene, samtidig som vi investerte i en balansert energiomstilling og bidro til samfunnet med høye skattebetalinger, sier Equinor-sjef Anders Opedal.

På grunn av de sterke resultatene deler Equinor ut 17 milliarder dollar til aksjonærene, forklarer Opedal.

– Equinor er unikt posisjonert for å levere energi og bidra til avkarbonisering og samtidig oppnå en høy avkastning. Sterk inntjening og kontantstrøm muliggjør fortsatt konkurransedyktig kapitaldistribusjon og investeringer i robuste prosjekter med høy verdiskaping innen olje- og gass, fornybar energi og lavkarbonløsninger, sier Opedal.

Siste fra forsiden

+

Skal bore produksjonsbrønner og topphull på Sleipner

+

26 uplanlagte besøk i året: – Forventede utfordringer i en oppstartfase

+

Noble Integrator har spuddet Alvheim Deep

Sikrer seg tre nye brønner og muligheter for enda flere

– Må utrede hvordan elektrifiseringen påvirker prisområde NO3

+

Equinor har tatt Grane ett steg nærmere elektrifisering

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger