Publisert 4. februar 2000

Ny statistikk viser at sikkerheten offshore i britisk sektor aldri har vært bedre. Ingen dødsfall har blitt rapportert det siste året og antallet alvorlige skader har gått ned. Men tallene lyver.

16 OMKOM: 16 offshorearbeidere omkom da et
Super Puma-helikopter fra Bond Offshore
Helicopters styrtet i Nordsjøen. (Foto: BOND)

Ifølge en pressemelding fra det britiske helse- og sikkerhetsdirektoratet har det aldri vært sikrere å jobbe offshore i Storbritannia, og direktoratet rapporterer om null dødsfall i fjor, i tillegg til en nedgang fra 44 til 30 rapporterte alvorlige skader det siste året. Også antallet utslipp av hydrokarboner har sunket, fra 74 i 2007/2008 til 61 i 2008/2009.

Statistikken lyver dog, for den inkluderer kun ulykker som er under organet Health and Safety Executives kontroll, og involverer dermed ikke skader under verken marin eller luftbåren transport, og de har det vært en del av på britisk sokkel i år. 17 personer døde samme dag, i to ulike ulykker, tidligere i år.

– Selv om vi er fornøyd med at det for andre året på rad ikke inntraff dødsfall i offshoreoperasjoner, blir dette faktum overskygget av ulykkene som skjedde 1. april da 16 personer døde i et helikopterkrasj og en person døde av skadene han fikk på et dykkerskip, sier Judith Hackitt. leder for Health and Safety Executive.

– Selv om vår jurisdiksjon ikke gjelder transport i lufta og på havet er disse hendelsene bevis på at farene ligger og lurer overalt offshore. Tapet av 17 arbeidete dette året er en tragedie, legger hun til.

Siste fra forsiden

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

+

Terminerer kontrakten for Blackford Dolphin – sender riggen til India

Åtte selskaper har søkt om areal for CO2-lagring

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger