Publisert 26. april 2007

Åge Remøy har tatt en viktig seier i kampen om kontrollen over Rem Offshore. I går fikk han flertall for sin kandidat til styret.

Det skriver Sunnmørsposten.

Det var det knyttet stor spenning til hvem som ville bli valgt inn til nøkkelposisjoner i styret under den ekstraordinære generalforsamlingen i Rem Offshore onsdag.

Bakgrunnen var det overraskende oppkjøpet av aksjer i det nylig børsnoterte Fosnavåg-selskapet. Solstad Offshore kjøpte seg opp til nærmere 42 prosent av aksjene før påske. Målet med oppkjøpet var full kontroll i Rem Offshore.

Kjøpet kom overraskende på Rem Offshore-sjef Åge Remøy, i tillegg til at han ble svært skuffet over Paretos rolle i oppkjøpsforsøket. Men Remøy tok opp kampen, og svarte med å kjøpe aksjer opp til en eierandel på 39,4 prosent. Partene har hatt samtaler, men ble ikke enige om veien videre for selskapet.

Valgkomiteen hadde kommet med forslag på Dag Erik Rasmussen, Oslo og Rune Lande, Haugesund, to kandidater som Solstad var fornøyd med.

Etter møtet i går var det klart at Åge Remøy hadde gått seirende ut av avstemmingen. Advokat Dag Erik Rasmussen blir med i styret, mens den andre erstatteren ble Åge Remøys kandidat, Harold Sævik, Herøy, og ikke Runde Lande.

«Eg har fått det som eg ville og er sjølvsagt nøgd med det», sa Remøy til Sunnmørposten i går kveld etterat lokale eiere rundt Remøy hadde sikret flertall.

Skuffet
Lars Peder Solstad i Solstad Offshore legger ifølge avisen ikke skjul på at han er skuffet, selv om han sier han var forberedt på at Remøy ville mobilisere lokale eiere til et flertall for sin kandidat.

På spørsmål fra Sunnmørsposten sier Solstad at selskapet ikke kommer til å trekke seg ut.

– Ingenting er endret og vi kommer til å sitte i selskapet. Vi har lagt ut et tilbud på alle aksjene, til en pris på 50 kroner per aksje. Det vil ligge ute i fire uker, og så får vi se, sier Solstad.

Lars Peder Solstad slår fast at Solstad Offhore kan sitte lenge med aksjeposten i Remøy Offshore. Han sier til avisen at selskapet har lagt opp til et samarbeid med Åge Remøy hele tiden, og forutsetter at det nye styret i selskapet vil jobbe til beste for alle aksjonærene.

Siste fra forsiden

+

Bruker tre rigger til å bore 59 brønner på Yggdrasil

OneSubsea og Subsea 7 skal utvikle Wisting sammen med Equinor

+

Inngår ny avtale for Transocean Spitsbergen 

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger