Publisert 4. februar 2000

Styret i StatoilHydro har innstilt Svein Rennemo som ny styreleder for selskapet. Eivind Reitens endelige etterfølger forlater dermed sin post som konsernsjef for PGS.,

MåTTE Gå: Reiten (t.v.) måtte gå av bare uker etter
fusjonen mellom Statoil og Hydro (foto: OILINFO)

Etter et rush av skandaler og problemer, trakk som kjent Norsk Hydros topsjef Eivind Reiten seg som styreleder i StatoilHydro fjerde oktober i fjor høst. Siden den gang har Marit Arnstad fungert som stedfortredende styreleder mens jakten på en erstatter han pågått.

Nå har valget falt på Svein Rennemo (60), konsernsjef i seismikkselskapet Petroleum Geo-Services (PGS). Vervene er ikke forenlige, og Rennemo vil derfor gå av i PGS fjerde april i år, melder StatoilHydro.

– Svein Rennemo har lang og bred erfaring som internasjonal industrileder og nyter stor tillit. Hans bakgrunn fra lederstillinger og styreverv i en rekke bedrifter i og utenfor Norge har gitt Rennemo dyp innsikt i energimarkedene, den globale olje- og gassvirksomheten og internasjonalt finans- og næringsliv. Valgkomiteen mener Rennemo med sin brede kunnskap og erfaring vil kunne bidra meget godt til videre utvikling av StatoilHydro, sier valgkomiteens leder, Olaug Svarva, i en kommentar.

Rennemo har også før vært ansatt i Statoil; fra 1982 til 1994 var han blant annet direktør for økonomi og finans, direktør for Petrokjemisk avdeling og hadde ansvaret for en rekke nedstrømsaktiviteter.

Styret i StatoilHydro bestå nå av Svein Rennemo (leder), Marit Arnstad (nestleder), Elisabeth Grieg, Grace Reksten Skaugen, Kjell Bjørndalen, Roy Franklin og Kurt Anker Nielsen som aksjonærvalgte styremedlemmer og Lill-Heidi Bakkerud, Claus Clausen og Morten Svaan som ansattevalgte styremedlemmer. I tillegg vil Ragnar Fritsvold og Geir Nilsen møte i styret på vegne av de ansatte.

Siste fra forsiden

+

Bruker tre rigger til å bore 59 brønner på Yggdrasil

OneSubsea og Subsea 7 skal utvikle Wisting sammen med Equinor

+

Inngår ny avtale for Transocean Spitsbergen 

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger