Publisert 4. februar 2000

Selskapet EnwaMatic Maritime har fått tommelen opp fra motorprodusent Wärtsilä for en ny teknologi knyttet til rensing av kjølevann til skipsmotorer uten bruk av kjemikalier.

I øyeblikket vann går inn i kjølesystemer, forårsaker det korrosjon, avleiring og bakteriell forurensning – noe som har en betydelig innvirkning på energieffektiviteten, motorkomponentene og kostnader fordelt over motorens levetid.

Vanligvis tilsettes kjølevann en rekke forskjellige kjemikalier som skal balansere vannkvaliteten. Dette har imidlertid ulemper, blant annet knyttet til økt korrosjon og opphoping i deler av systemet. I tillegg må kjølevannet behandles som spesialavfall.

Selskapet EnwaMatic Maritime har brukt flere år på å utvikle og å få testet en ny renseteknologi uten bruk av kjemikalier. ENWA Water Treatment kombinerer kjent vannrensingsteknologi, og sørger for en effektiv skitt- og luftseparering på en miljøsikker måte. Enheten endrer nøkkelparametre i vannet som pH, alkalienivå og hardhet slik at vannet verken forårsaker korrosjon, avleiring eller bakterievekst.

Teknologien har blitt påvist på ferjen «Color Fantasy» som seiler mellom Kiel i Tyskland og Oslo.

– Dette er en veldig viktig anerkjennelse av vår teknologi og vi er stolte over å kunne tilby vårt påviste EnwaMatic-system til den maritime industrien, sier daglig leder i selskapet, Bjørn Dørum, i en pressemelding.

Siste fra forsiden

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

+

Terminerer kontrakten for Blackford Dolphin – sender riggen til India

Åtte selskaper har søkt om areal for CO2-lagring

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger