Publisert 5. mai 2008

Den økte renta gjør det nå vanskelig for mange å betjene boliglånene sine.,NTB

– Vi merker det helt tydelig blant folk vi er i kontakt med, sier Georg Rønning som er daglig leder i Foreningen Fattignorge til NTB.

– Når du har «stampet skjorta», fått startlån og gjort det som gjøres kan for å skaffe deg en leilighet – for å oppdage at du ikke klarer å betjene renter og avdrag, da gjør det vondt. Det er folk nå som står i den situasjonen at de må selge leiligheten sin, sier Rønning.

Han ser ikke bort fra at den betydelig høyere renta fort kan utvikle seg fra et problem for enkeltpersoner til et problem for samfunnet.

Fattigdomsseminar
Foreningen Fattignorge skal 7. og 8. mai arrangere et fattigdomsseminar i Ålesund, med tema som rettssikkerhet for de fattige, om rammevilkårene for sosialtjenesten og om hva det koster å leve i dagens Norge.

Rundt 50 fra det politiske miljøet og fra det offentlige hjelpeapparatet er påmeldt til dette seminaret. Rønning har en opplevelse av at interessen kunne ha vært større fra enkelte miljøer.

– Alle er opptatt av fattigdom, men når det kommer til stykket er det ikke så farlig, viser det seg, sier Rønning.

Fattignorge flyttet kontoret sitt til Ålesund fordi problemene var spesielt store i denne byen. Fra Ålesund kommune er kun én fra politisk ledelse påmeldt, og bare den ene av de to dagene seminaret varer.

Årets fattigmann
Prisen «Årets fattigmann» skal deles ut for første gang kommende onsdag.

– Foreløpig er det en hemmelighet hvem som får prisen. Jeg kan si så mye at den går til en person som er godt kjent, og som har arbeidet mye i kulissene for de fattiges sak, sier Rønning.

Han sier at mange viktige og sentrale personer kommer til å være på plass i Ålesund onsdag og torsdag.

– Fra forskerhold har interessen vært svært stor, og vi føler at vi har god kontakt der. Problemet vårt er det politiske miljøet, som har etterlyst mer informasjon om fattigdomsproblemet, og som ikke i tilstrekkelig grad viser interesse når tilbudet kommer, sier Rønning.

Professor og sosialrettsjurist Kristian Andenæs, byombud Kim Henrik Gronert, Kristiansand, og samfunnsforsker Karin Gustavsen er blant foredragsholderne på fattigdomsseminaret i Ålesund.

Siste fra forsiden

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

+

Terminerer kontrakten for Blackford Dolphin – sender riggen til India

Åtte selskaper har søkt om areal for CO2-lagring

Aker Solutions sikrer milliardkontrakt på Mongstad

+

Kan bli stengt ned allerede i år

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger