Publisert 4. februar 2000

Det spanske oljeselskapet gikk i går ut og avkreftet ryktene om at selskapet hadde trukket seg ut av en eierskapsavtale med russiske LUKoil etter press fra spanske myndigheter.

LUKoil har meldt sin interesse for å kjøpe 30 prosent av aksjene i Repsol, og i den sammenheng har spanske aviser begynt å spekulere i et lignende forsøk for to år siden. Da viste også LUKoil interesse for å kjøpe det spanske oljeselskapet, men samtalene ble avbrutt da det spanske entreprenørselskapet Sacyr Vallehermoso kjøpte 20 prosent av aksjene i selskapet.

Spanske aviser skriver at dette ble gjort på myndighetenes initiativ for å holde utenlandske selskaper ute fra olje- og gassektoren i landet. I går sendte Repsol ut en børsmelding som avviste dette, der de skrev at avgjørelsen om å avbryte forhandlingene med Lukoil ble tatt av selskapets forhandlingsteam, uten ekstern påvirkning, skriver Financial Times.

Nå er Sacyr Vallehermoso i samtaler med LUKoil, i tillegg til at det russiske selskapet har vist sin interesse for å kjøpe aksjene som banken La Caixa, forsikringsselskapet Mutua Madrilena og investeringsselskapet Repinves sitter på.

Siste fra forsiden

+

Bruker tre rigger til å bore 59 brønner på Yggdrasil

+

Inngår ny avtale for Transocean Spitsbergen 

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger