Repsol får bore ny Nordsjø-brønn

Publisert 3. september 2013

OD har gitt Repsol grønt lys på 4/4-1 Brattholmen.,Letebrønn 4/4-1 Brattholmen , som er i lisens 541 , skal bores med jackupen «Mærsk Giant».

Formålet med brønnen er å kartlegge hydrokarbonpotensialet i Lista-formasjonen. Varigheten av operasjonen er estimert til ca. 47 døgn ved tørr brønn, og 73 dager dersom det settes sidesteg ved et eventuelt funn av hydrokarboner. Brønnen er planlagt for oppstart i oktober 2013.

12 1/4″ pilothull skal bores ned til settedypet til 13 3/8″ foringsrør for å identifisere mulig grunn gass. Dette gjennomføres som et sikringstiltak, uten at det foreligger grunn-gass advarsel. Dersom det oppdages grunn gass i pilothullet, vil 13 3/8″ foringsrøret settes grunt.

Det vil sannsynligvis bli tatt kjerneprøver og bores sidesteg. Dersom det ikke blir påvist bevegelige hydrokarboner vil brønnen bli boret til planlagt dyp uten å foreta kjerneboring.

Etter all datainnsamling og planlagt dybde er nådd, skal brønnen plugges. Det planlegges ikke for tradisjonell brønntest med brenning av hydrokarboner.

Brønnen skal bores til et dyp på ca. 2043 meter målt fra riggens boredekk. Korteste avstand til land er ca. 183 km til Farsund kommune, mens korteste avstand til Dannmark er ca. 184 km. Vanndypet på lokasjonen er ca. 62 m.

Rettighetshaverne i PL541 er Repsol Exploration Norge AS (50%), Edison International Norway Branch (35%), Skagen 44 AS (7,5%) og Concedo ASA (7,5%).

Siste fra forsiden

+

Bruker tre rigger til å bore 59 brønner på Yggdrasil

OneSubsea og Subsea 7 skal utvikle Wisting sammen med Equinor

+

Inngår ny avtale for Transocean Spitsbergen 

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger